Cântecul „satanic“ ales de Cipru pentru Eurovision a provocat controverse. Un anonim a ameninţat că dă foc clădirii radio-televiziunii publice - VIDEO

Cântecul „satanic“ ales de Cipru pentru Eurovision a provocat controverse. Un anonim a ameninţat că dă foc clădirii radio-televiziunii publice - VIDEO

Cântecul ales pentru a reprezenta Cipru la Eurovision a creat polemică în insula mediteraneană, după un apel anonim în care o persoană a ameninţat "să ardă clădirea" radio-televiziunii publice CyBC şi critici dure din partea profesorilor de educaţie religioasă, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Melodia, intitulată "El Diablo" şi interpretată de cântăreaţa de origine greacească Elena Tsagrinou, a fost difuzat miercuri pentru prima dată pe CyBC în Cipru, unde majoritatea locuitorilor sunt creştini ortodocşi. 

CyBC a informat poliţia despre apelul ameninţător de a arde clădirea în semn de protest, a precizat vineri agenţia de presă cipriotă. Poliţia anchetează incidentul. 

În plus, un sindicat al profesorilor de educaţie religioasă din licee a publicat un comunicat, vineri, cerând CyBC să renunţe la cântec. Acesta şi-a exprimat "oroarea" în legătură cu subiectul cântecului selecţionat pentru competiţia europeană prevăzut în mai, argumentând că artista "îl laudă pe Satan, dedicându-i viaţa şi iubindu-l". 

CyBC a răspuns explicând că acest cântec a fost greşit înţeles şi că inspiră la "lupta eternă dintre bine şi rău". 

Cipru a ajuns pe locul doi la concursul Eurovision din 2018, cea mai bună clasare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările