„România sălbatică” se lansează în cinematografele din întreaga ţară pe 17 septembrie

„România sălbatică” se lansează în cinematografele din întreaga ţară pe 17 septembrie

„România Sălbatică”, cel mai spectaculos documentar dedicat naturii din ţara noastră şi cel mai urmărit film la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), unde a cucerit şi Premiul Publicului, se va lansa în cinematografele din întreaga ţară pe 17 septembrie, distribuit de Transilvania Film.

Cu 3 zile înainte de lansarea în cinema, pe 14 septembrie, va avea loc o proiecţie specială în avanpremieră, în reţeaua Cinema City, unde va putea fi văzut, de la ora 19:30, concomitent în 20 de oraşe din ţară: Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Bucureşti, Buzău, Cluj, Constanţa, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Timişoara. La finalul proiecţiei-eveniment din 14 septembrie va fi difuzat, în exclusivitate, un video special de making-of, prin intermediul căruia publicul prezent va putea intra în culisele producţiei celui mai mare documentar despre natura şi fauna din ţara noastră.
 
 
După o perioadă dificilă pentru industrie, cinematografele Cinema City s-au redeschis pe 27 mai şi în acel moment nu am putut să nu mă gândesc la faptul că fix în acea zi celebram 125 de ani de la prima proiecţie de film din România. Faţă în faţă cu România sălbatică pe cele mai mari ecrane curbe din ţară, proiecţia-eveniment din 14 septembrie celebrează bucuria şi autenticitatea trăirilor Marelui Ecran, iar acest lucru ne onorează. Oare Râsul va face oamenii să sară din scaune la fel ca trenul fraţilor Lumière? Vom afla împreună.”, a declarat Ioana Ionescu, Marketing Manager Cinema City.
 
Premiera de Gală a filmului, în prezenţa întregii echipe, va avea loc pe 15 septembrie, în Bucureşti, la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” (str. Arhitect Dimitrie Hârjeu, nr. 61), de la ora 19:30. Proiecţia documentarului va fi însoţită şi de un recital al Bucharest Film Orchestra, prima şi singura orchestră dedicată muzicii de film din ţară, dirijată de maestrul Tiberiu Soare. Biletele vor fi puse în vânzare prin Eventbook şi vor fi disponibile începând cu 1 septembrie.
 
 
Povestea celui mai amplu, complex şi original proiect de film documentar despre România este narată de cunoscutul actor Adrian Titieni, iar coloana sonoră e semnată de compozitorul Alexei Ţurcan, fiind îndelung aclamată de publicul care a avut şansa de a vedea pelicula în proiecţiile speciale din luna august, din cadrul mai multor festivaluri. Piesa centrală a filmului România Sălbatică este completată de vocea Mădălinei Pavăl, o artistă desăvârşită, care a adus folclorul din Bucovina pe ritmuri moderne în muzica mainstream.
 
În acest weekend povestea România sălbatică ajunge şi la Comic-con Summer Limited Edition, unde vizitatorii vor putea să privească natura în ochi, de vineri până duminică (27 – 29 august), prin intermediul unei instalaţii VR. Cosmin Dumitrache, unul dintre realizatorii documentarului, va povesti despre proiect, timp de aproape o oră, sâmbătă 28 august, de la 13:00, în cadrul unui panel moderat de Maria Muller.
 
FOTO Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache
 
Printre evenimentele speciale în cadrul cărora documentarul România sălbatică va mai putea fi vizionat se numără şi a 13-a ediţie a festivalului Filmul de Piatra, pe 27 august, de la ora 20:30 la Curtea Domnească. Proiecţia va fi urmată de o discuţie cu regizorul Dan Dinu. Un alt festival în programul căruia cinefilii vor regăsi documentarul este a 4-a ediţie TIFF Oradea, unde filmul va fi proiectat în aer liber, pe 18 septembrie, la Palatul Baroc. 
 
Din 17 septembrie, România sălbatică va ajunge în peste 60 de cinematografe din întreaga ţară, distribuit de Transilvania Film. În plus, o serie de proiecţii speciale, dedicate elevilor, vor fi pregătite în mai multe oraşe. Detalii despre acestea vor fi anunţate în curând. 
 
FOTO Premiera mondială România sălbatică
 
 
***
România Sălbatică este o producţie NTD Film, co-produsă de Libra Films şi Avanpost Media. 
Realizat cu sprijinul: Kaufland România şi BCR 
Recomandat de: Europa FM
Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, Historia, National Geographic, Decât o Revistă, Radio România Cultural, Agerpres, Cinemagia, Zile şi Nopţi, Descoperă.ro, Savantgarde.
Partener de monitorizare: mediaTRUST
 
***
Noutăţi, programul evenimentelor din ţară şi poveşti din culisele filmărilor vor fi postate pe pagina de Facebook a filmului precum şi pe pagina de Instagram.
Trailer:  YouTube | Facebook
Mai multe informaţii: www.romaniasalbatica.ro
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările