Procesul în care asociaţia care acordă Globurile de Aur era acuzată că acţionează ca un „cartel ilegal”, respins de un judecător

Procesul în care asociaţia care acordă Globurile de Aur era acuzată că acţionează ca un „cartel ilegal”, respins de un judecător

FOTO Getty Images

Un judecător federal a respins procesul în care Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), care acordă premiile Globurile de Aur, era acuzată că se foloseşte de influenţa sa pentru a controla reflectarea în străinătate a domeniului divertismentului.

În decizie, judecătorul Stanley Blumenfeld a respins procesul deschis de Kjersti Flaa, reporter norvegian care susţinea că i-a fost respinsă înscrierea în grup pentru că ar reprezenta o ameninţare pentru alţi membri scandinavi şi că Asociaţia acţionează ca un „cartel ilegal”.

HFPA are 85 de membri din întreaga lume, cunoscuţi în principal pentru că aleg anual câştigătorii Globurilor de Aur.

Judecătorul a hotărât că HFPA poate stabili orice reguli de înscriere doreşte, potrivit Variety.

Kjersti Flaa a dat în judecată organizaţia în luna august a acestui an.

În plângere, HFPA este acuzată de „cultura corupţiei”. Ea spune că membrii organizaţiei merg în deplasări de lux şi primesc mii de dolari şi că multor altor jurnalişti calificaţi le-a fost refuzată înscrierea în ultimii ani.

La începutul lunii octombrie, HFPA a depus o cerere de respingere a procesului lui Flaa, acuzând-o de desfăşurarea unei campanii de hărţuire pentru a obţine un loc în grup.

Noii membri ai organizaţiei sunt aleşi prin vot majoritar de membrii activi.

Avocatul reclamantei a spus că Flaa va apela la o altă Curte de justiţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările