Horror-ul The Nun, filmat în întregime în România, are un succes răsunător în ţară şi în SUA: ce recorduri a stabilit VIDEO

Horror-ul The Nun, filmat în întregime în România, are un succes răsunător în ţară şi în SUA: ce recorduri a stabilit VIDEO

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost principalul decor al filmului

„The Nun“, filmat în întregime în România, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc, având cea mai bună lansare a unui horror din istorie. Şi în Statele Unite a avut cele mai mari încasări şi chiar a depăşit celelalte filme din franciza „The Conjuring“ în privinţa cifrelor obţinute în primul weekend.

Ştiri pe aceeaşi temă

O producţie Warner Bros-New Line Cinema filmată în întregime în România, „The Nun/Călugăriţa: Misterul de la Mânăstire“ a doborât o impresionantă serie de recorduri la nivel naţional, după ce a fost vizionat în doar câteva zile de 91.233 de spectatori şi a generat încasări în valoare de 1.811.798 lei.
 
Filmul, care prezintă un nou capitol al universului „The Conjuring“ semnat de James Wan, a provocat publicul la o întâlnire plină de adrenalină şi fiori cu demonul Valak şi a devenit astfel cea mai bună lansare a unui film horror pe marile ecrane din România şi, totodată cea mai bună lansare a unui film Warner Bros. din cinematografe în 2018.
 
Thrillerul horror a debutat tot pe primul loc şi în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 53, 5 milioane de dolari, depăşind astfel toate celelalte patru filme din franciza „Conjuring“, potrivit The Hollywood Reporter. La nivel global, „The Nun“ a avut în primele trei zile încasări de 77,5 milioane de dolari. Este cu atât mai mare reuşita cu cât este considerat o producţie low-budget, cu o investiţie de 22 de milioane de dolari. 
 
Inclusiv actriţa Angelina Jolie şi-a dus patru dintre copii (Shiloh, Zahara, Vivienne şi Knox) la un cinematograf din Los Angeles pentru a viziona „The Nun“. 
 
„The Nun“ este regizat de Corin Hardy („The Hallow“) şi produs de James Wan, alături de Peter Safran, responsabil de toate filmele din franciza „The Conjuring“. Protagonişti sunt actorul nominalizat la Oscar Demian Bichir în rolul Părintelui Burke, Bonnie Aarons („The Conjuring 2“) în rolul Măicuţei Demonice, Taissa Farmiga („American Horror Story“) în rolul Maicii Irene, Jonas Bloquet („Elle“) în rolul unui sătean de-al locului şi Ingrid Bisu („Toni Erdmann“) în rolul Măicuţei Oana.
 
„Călugăriţa: Misterul de la mânăstire“ descoperă originile demonului Valac, care şi-a făcut simţită prezenţa malefică pentru prima oară în „The Conjuring 2“. După ce o tânără călugăriţă de la o mânăstire din România se sinucide, un preot cu un trecut zbuciumat şi o măicuţă novice sunt trimişi de Vatican să investigheze cauzele. Împreună trebuie să descopere secretul profan care ameninţă abaţia. Riscându-şi vieţile, credinţa şi chiar sufletele, aceştia se vor confrunta cu forţa malefică a Calugăriţei Demonice, pe care publicul a mai văzut-o în filmele „Trăind printre demoni“. Toate acestea vor transforma mânăstirea într-un câmp de luptă îngrozitor între cei vii şi cei blestemaţi.

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: