Cum arătau modelele celebre din România în pictorialele revistelor de modă din anii ‘80

Cum arătau modelele celebre din România în pictorialele revistelor de modă din anii ‘80

Bianca Brad, Cătălin Botezatu şi Romaniţa Iovan s-au impus pe podiumul de defilare ( Foto: Arhivă)

În perioada comunistă, a fi manechin sau model era o meserie. Şi încă una respectabilă. Lucrai cu carte de muncă, trebuia să fii şi la program de multe ori şi câştigai cât un contabil respectabil. Sub bagheta magică a Zinei Dumitrescu, multe modele, astăzi vedete, s-au lansat în lumea bună a Capitalei

Ştiri pe aceeaşi temă

Revista Moda, printre puţinele produse media de acest gen într-o Românie constrânsă de regulile comunismului, îşi dădea silinţa să prezinte tendinţele locale şi internaţionale pentru femeile care doreau a fi şic. E drept că dacă o răsfoim acum, totul pare ne pare prăfuit şi demodat, dar în vremurile ei, Revista Moda era avangardistă.

Reclamele la brandurile româneşti, precum şi pictorialele cu manechine ca Romaniţa Iovan, Melek Amet, Eugenia Enciu, Dana Săvuică, Bianca Brad sau Cătălin Botezatu erau o sursă de inspiraţie pentru cei care doreau şi îşi permiteau să se îmbrace de la casele de modă locale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările