Sute de profesori s-au specializat în prevenirea bullying-ului. Ce le-au semnalat specialiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de cadre didactice din învăţământul primar au fost implicate în programul Şcoli fără bullying în Sectorul 3. Profesorii au semnalat problemele de bullying cu care se confruntă în şcoli şi au învăţat de la specialişti metode concrete de prevenţie şi intervenţie.

Cadrele didactice din Sectorul 3 au primit cu mult interes şi emoţie informaţiile specialiştilor invitaţi în cele 4 ore de conferinţă pe teme de bullyin, scrie portalinvatamant.ro:

Nadia Tătaru, preşedinta Asociaţiei Părinţilor Isteţi
Adriana Mitu - trainer în dezvoltarea inteligenţei emoţionale a copiilor
Gaşpar Gyorgy - preşedintele Asociaţiei Multiculturale de Psihologie şi Psihoterapie psihoterapeută Andreea Neagu
Profesorul de joacă Leon Magdan
Gabriela Maalouf – consilier şcolar şi NLP trainer copii şi părinţi
Mirela Horumba - Psihologul părinţilor

Peste 95% dintre participanţi au considerat de foarte mare interes tema conferinţei şi au apreciat fiind foarte bun conţinutul şi prestaţia vorbitorilor.


"Pe parcursul întregii vieţi am experimentat cele trei poziţii: victima - agresor - salvator şi mai ales poziţia de MARTOR. E important să înţeleg şi să conştientizez poziţia în care mă aflu şi să dau mai departe la şcoală.", spune un cadru didactic participant la conferinţă "şcoli fără bullying în Sectorul 3".
 
La finalul conferinţei, profesorii au plecat cu o înţelegere mai bună a fenomenului de bullying şi cu multe resurse şi instrumente de lucru la şcoală. Mulţi dintre profesori au solicitat să se organizeze şi cursuri pentru părinţi, dar şi ajutorul consilierilor şcolari, care acum sunt în număr insuficient şi nu fac faţă numărului solicitărilor. De asemenea, sentimentul că nu sunt singuri şi că sunt ascultaţi, înţeleşi şi chiar primesc şi ajutor le-a dat încredere şi putere cadrelor didactice. Atât de mare a fost interesul participanţilor în a rezolva această problema reală a bullyingului din scoaa, încât jumătate din participanţii la conferinţă s-au înscris şi la workshop-urile gratuite, care au urmat conferinţei.

La nivel european, România se situează pe locul 3 la bullying în clasamentul celor 42 de ţări în care a fost investigat fenomenul, potrivit raportuluiOrganizatiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). în studiul naţional efectuat de Organizaţia Salvaţi Copiii în anul 2016 se arată că:
 
- 1 din 4 copii era umilit în mod repetat la şcoală, în faţă colegilor;


- 1 din 6 copii era bătut în mod repetat;


- 1 din 5 copii umilea în mod repetat un alt copil la şcoală;


- în mod repetat, în şcoală, 3 din 10 copii erau excluşi din grupul de colegi;

- 7 din 10 copii au fost martorii unei situaţii de bullying în mediul şcolar.
 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite