Cristina Tunegaru, împotriva redeschiderii premature a şcolilor: Să îi ţinem pe copii sănătoşi, nu să-i chemăm la şcoală pentru teze

Cristina Tunegaru, împotriva redeschiderii premature a şcolilor: Să îi ţinem pe copii sănătoşi, nu să-i chemăm la şcoală pentru teze

Ministrul Educaţiei a estimat că elevii s-ar putea întoarce la şcoală la finalul lunii mai / Cristina Tunegaru - FOTO Eduard Enea

Cristina Tunegaru, cunoscuta profesoară de limba română, s-a pronunţat împotriva redeschiderii premature a şcolilor, susţinând că „prioritatea este să îi ţinem pe copii sănătoşi, nu să-i chemăm la şcoală pentru teze”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu trebuie să ne grăbim să redeschidem şcolile. Prioritatea este să îi ţinem pe copii sănătoşi, nu să-i chemăm la şcoală pentru teze. Mediile elevilor care nu susţin examene naţionale (Evaluare şi Bacalaureat) ar putea fi încheiate în septembrie sau oricând va începe următorul an şcolar.

Într-o situaţie excepţională sărim peste metodologii şi practici arhaice: ce rol are teza, de ce nu s-ar putea încheia media la română şi matematică fără sperietoarea aceasta?
 
Ar fi fost bine ca Ministerul să vină chiar acum cu Programa pentru examenele naţionale.

Conţinuturile corespunzătoare semestrului I, clasa a VIII-a: Genul liric, figuri de stil, genul epic, elemente de fonetică, vocabular (mijloace de îmbogăţire a vocabularului, categorii semantice), propoziţiile subordonate predicativă, subiectivă, atributivă. Romanul, genul dramatic şi toate celelalte propoziţii subordonate le studiem în semestrul al II-lea”, a scris aceasta într-o postare pe pagina personală de Facebook.
 
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat marţi că anul şcolar nu va fi îngheţat, copiii urmând să se întoarcă la şcoală la finalul lunii mai sau în iunie, în funcţie de evoluţia crizei.
 
Potrivit Monicăi Anisie, într-un scenariu de lucru agreat cu profesori, părinţi şi sindicalişti din educaţie, examenele de liceu şi Evaluare Naţională se vor organiza în iulie, iar admiterea la facultate se va organiza ulterior Bacalaureatului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: