Cîmpeanu: Peste 100 de şcoli din Capitală au cerut să treacă la cursuri online. Numărul mare de solicitări reflectă şi o teamă

Cîmpeanu: Peste 100 de şcoli din Capitală au cerut să treacă la cursuri online. Numărul mare de solicitări reflectă şi o teamă

Cîmpeanu a menţionat că sunt judeţe care nu au făcut nicio solicitare: Tulcea, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Satu Mare, Sibiu.  Foto: Mediafax

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi seară, că peste o sută de şcoli din Capitală au solicitat trecerea la cursuri online, nouă dintre cereri fiind bazate pe motive epidemiologice. "Singurele două inspectorate care au înregistrat un număr mare de solicitări, care reflectă şi o teamă - justificată, desigur - sunt Bucureştiul şi Oltul, care a înregistrat 50 de solicitări de trecere în online", a afirmat el.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Până la această oră, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit 100 de cereri de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică, este vorba de 91 de cereri de suspendare în baza articolului 3.2 şi de nouă cereri de suspendare a activităţii în baza articoluliui 6.9. Articolul 6.9 presupune şi avizul DSP şi hotărârea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, articolul 3.2 presupune decizia Inspectoratului, la solicitarea şcolii", a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi, la Digi 24. 

Ulterior, el a precizat că în Bucureşti au făcut astfel de solicitări încă 10 şcoli. Astfel, sunt 101 cereri pe baza articolului 3.2 şi 9 pe baza articolului 6.9. 
 
El a adăugat că în Cluj, unde rata de infectare a depăşit 10 la mie, au fost doar patru solicitări în baza articolului 3.2 şi o solicitare în baza articolului 6.9, iar în Timişoara, unde incidenţa este peste 12 la mie, au fost patru solicitări în baza articolului 3.2 şi niciuna în baza articolului 6.9 
 
Cîmpeanu a menţionat că sunt judeţe care nu au făcut nicio solicitare: Tulcea, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Satu Mare, Sibiu. 
 
"Singurele două inspectorate care au înregistrat un număr mare de solicitări, care reflectă şi o teamă - justificată, desigur - sunt Bucureştiul şi Oltul, care a înregistrat 50 de solicitări de trecere în online. Din discuţiile pe care le-am avut şi ieri şi astăzi cu inspectoratele şcolare judeţene a reieşit că trebuie să fie aprobate atunci când există acest sentiment de teamă, trebuie să fie aprobate pentru că, în caz contrar, dacă părinţii se tem atât de mult încât nu şi-ar mai trimite copiii la şcoală, n-are niciun sens să nu se aprobe la nivelul Inspectoratului aceste solicitări", a explicat ministrul Educaţiei. 
 

Cîmpeanu a precizat că aproape un sfert din şcolile din Capitală desfăşoară cursurile online.

 
Potrivit ministrului Educaţiei, în total la nivel naţional sunt 226 de unităţi şcolare care au cerut trecerea în online pe baza articolului 3.2 (cu aprobare ISJ/ISMB) şi 83 pe baza Art. 6.9. (pe baza de infectări, cu aviz DSP şi solicitare de hotărâre CJSU/CMBSU).

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările