Aproximativ două treimi dintre părinţi cred că şcoala ar trebui să înceapă cu prezenţă fizică

Aproximativ două treimi dintre părinţi cred că
şcoala ar trebui să înceapă cu prezenţă fizică

63,8% dintre părinţi vor ca orele să se desfăşoare în clase

63,8% dintre părinţii care au copii la şcoală îşi doresc ca orele să se desfăşoare în condiiţii normale, la şcoală, arată datele Barometrului Europa FM.

Doar un sfert dintre cei intervievaţi susţin un sistem combinat de prezenţă fizică şi online prin rotaţie, iar 9,8% consideră că orele ar trebui ţinute doar online.
 
Sondajul a fost realizat la comanda Europa FM, în perioada 6 – 26 august, la scurtă vreme după ce autorităţile au anunţat cele 3 scenarii de începere a anului şcolar. 1010 persoane au răspuns la această întrebare. Marja de eroare este de 3,1%.
 
Azi sunt aşteptate datele care vor stabili cum începe şcoala în fiecare localitate în parte. Direcţiile de Sănătate Publică vor trimite inspectoratelor şcolare situaţia epidemiei de coronavirus din localităţi.
 
În funcţie de rata de infectare, şcolile vor putea merge pe scenariul cu toţi elevii în clasă, cel mixt – în care jumătate dintre elevi sunt la ore, ceilalţi le urmăresc de acasă – şi cel exclusiv online.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările