Wizz Air lansează noi zboruri către Budapesta, Salzburg și Leipzig

0
Publicat:

Wizz Air adaugă în rețeaua sa două noi rute de la București și Brașov către Budapesta, anunțând și lansarea unor zboruri către Salzburg și Leipzig.

Avion Wizz Air în zbor
Wizz Air lansează noi zboruri către Budapesta, Salzburg și Leipzig

Începând din iunie, Wizz Air va opera zboruri zilnice de la București către Budapesta, asigurând pasagerilor o conectivitate fără întreruperi între aceste două orașe dinamice.

În plus, călătorii din Brașov se pot bucura de zboruri către Budapesta de trei ori pe săptămână, operate în zilele de marți, joi și sâmbătă.

Budapesta, denumită adesea „Perla Dunării”, captivează vizitatorii cu istoria sa bogată, arhitectura uimitoare și scena culturală vibrantă. Renumită pentru obiective emblematice precum Castelul Buda, Bastionul Pescarilor și clădirea Parlamentului, Budapesta oferă un amestec încântător de tradiție și modernitate. Călătorii se pot răsfăța în băile termale ale orașului, pot explora străzile sale fermecătoare și pot savura diversele delicii culinare pe care capitala Ungariei le are de oferit.

Totodată, Wizz Air lansează o rută de la București către Salzburg în data de 1 aprilie, iar pe 20 iunie, o nouă rută spre Leipzig. Aceste noi zboruri subliniază și mai mult angajamentul Wizz Air de a oferi pasagerilor români o gamă extinsă de opțiuni de călătorie la prețuri accesibile.

Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a spus: „Suntem bucuroși să anunțăm încă două rute din România către capitala Ungariei, Budapesta. Prin aceste adăugiri, ne reafirmăm angajamentul față de clienții noștri români, oferindu-le mai multe opțiuni de călătorie la prețuri accesibile. Wizz Air rămâne dedicată extinderii rețelei sale și furnizării unor opțiuni de călătorie convenabile, low-cost pentru pasagerii săi din România.”

image

Recent, investitorii şi directorii intervievați de Reuters au declarat că o bună parte dintre companiile aeriene din SUA şi Europa vor încerca să îşi majoreze profiturile în acest an prin scumpirea biletelor de avion.

Marile companii aeriene se chinuie să introducă mai multe zboruri pentru a face faţă cererii, dar au probleme din cauza întârzierilor apărute în livrarea de avioane noi de la marii producători Airbus şi Boeing precum şi de pe urma blocării la sol a avioanelor care utilizează motoare de tip RTX, care ar putea avea unele defecte. Livrările limitate de noi avioane ţin preţurile la bilete de avion la un nivel ridicat, ceea ce permite transportatorilor aerieni să transfere costurile ridicate la carburant, mâna de lucru şi mentenanţă.

Această situaţie a dus venitul mediu per pasager, sau randamentele, la 6,2% anul trecut, al patrulea an consecutiv de creştere, potrivit datelor furnizate de Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA). Randamentele ar urma să continue să crească şi în 2024, chiar dacă într-un ritm mai lent, de aproximativ 1,8%, prognozează IATA.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite