Curse zilnice AeroItalia de la Bacău spre Aeroportul Internațional „Leonardo da Vinci” de lângă Roma

0
Publicat:

AeroItalia și Aeroportul Internațional Bacău au anunțat astăzi că, începând cu 1 aprilie 2024, ruta de la Bacău la Roma Fiumicino va fi operată zilnic, crescând frecvența de la 3 la 7 zboruri pe săptămână.

AeroItalia va zbura zilnic de la Bacău la Roma FOTO Aeroportul Internațional George Enescu Bacău
AeroItalia va zbura zilnic de la Bacău la Roma FOTO Aeroportul Internațional George Enescu Bacău

Dealtfel, AeroItalia a testat piața din regiune, când în perioada Sărbătorilor a dublat numărul zborurilor de la Bacău spre Roma.

Potrivit datelor Institutului de Statistică din Italia, românii reprezintă cel mai numeros număr de imigranți.

În prezent, peste un milion de români trăiesc în prezent în Peninsulă și cei mai mulți dintre aceștia sunt din regiunea Moldovei.  De pe Aeroportul din Bacău, către Roma, Milano și Catania operează zboruri și companiile DAN AIR și Wizz Air.

”Creșterea numărului de zboruri va îmbunătăți atat oferta zborurilor între cele două orașe, precum și creșterea opțiunilor de conexiune prin aeroportul din Roma către Sicilia și Sardinia.”, se arată în anunțul Aeroportulului Internațional "George Enescu" Bacău.

Activitatea pe Aeroportul Internațional „George Enescu“ s-a revigorat în ultimile luni, după ce compania aeriană DAN AIR și-a mutat operațiunile spre orașele importante din Europa, de pe Aereportul Ghimbav din Brașov, pe Aeroportul Internațional ”George Enescu” din Bacău, unul dintre cele mai moderne din țară, care a cunoscut investiții majore de peste 60 de milioane de euro în ultimii ani.

Un rol în creșterea încrederii companiilor aeriene l-a avut și ajutorul de minimis oferit de Consiliul Județean Bacău, care a alocat 600.000 de euro (câte 200.000 de euro de companie).

Companiile care operează de pe Bacău sunt scutite la anumite taxe, în limita acestei sume, în următorii doi ani.

Mai mult, obiectivul este ca după acest interval, numărul pasagerilor care zboară de pe Bacău să devină unul stabil și predictibil, astfel încât să asigure profitabilitate operatorilor aerieni și aeroportului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite