Vecinul meu, Steve Jobs
0La începutul acestui an, când i-am văzut pe Steve Jobs şi pe soţia sa mergând pe strada noastră ţinându-se de mână, am ştiut că ceva este diferit. Acum ştie şi restul lumii!!!
Nota editorului: Acest post a fost scris de Lisen Stromberg din Palo Alto în urmă cu o lună. Stromberg locuieşte în Palo Alto cu soţul ei şi cu cei trei copii. Poate vi se pare cunoscut vecinul lor, Steve Jobs. Puteţi citi mai multe pe blogul ei, PrismWork, dar şi pe Forbes.com.
Preluare de pe forbes.ro.
Vecinul meu, Steve Jobs, a acaparat în ultima vreme canalele de ştiri. Oraşul vuieşte despre recentul anunţ prin care el anunţă că se va da la o parte pentru a permite şi altor seminţe să crească la Apple. Presa de afaceri, presa generalistă, blogosfera, şi toată lumea în general are doar cuvinte de laudă despre "cel mai mare CEO din toate timpurile", şi spune că aceast "wonder boy" (băiat minune), a modelat însăşi natura vieţii noastre cu geniul său.
Totul e adevărat, dar aici, în Palo Alto, Steve Jobs nu este doar un simbol, el este, de asemenea, un tip care locuieşte la capătul străzii.
L-am întâlnit prima oară pe Steve (nimeni nu-l mai numeşte Mr. Jobs totuşi?) acum câţiva ani, la o petrecere la piscina din curte. Am fost atât de consternată de şansa de respira ADN-ul lui, încât debia am putut spune un cuvânt. Sunt sigură că am reuşit să îl impresionez şi să fac o impresie bună mai ales că mi-am încurcat numele atunci când au fost făcute prezentările. M-am uitat la el când înota în piscina alături de fiul său. Părea un tip obişnuit, un tată bun care se distra cu copiii lui.
Următoarea dată când l-am întâlnit a fost atunci când copiii noştri au mers la şcoală împreună. S-a aşezat în spatele clasei pentru a asculta cum profesorul povestea despre valoarea învăţământului (aşteptaţi, el nu este unul dintre acei zei high-tech care nici măcar nu au absolvit colegiul?), în timp ce restul din noi pretindeam că avându-l pe Steve Jobs în cameră ar fi fost ceva normal.
Nu după mult timp, l-am văzut pe Steve când aleram prin cartier. Purta o conversaţie adâncă cu o versiune mai tânără a lui însuşi – un tânăr în blugi, tricou negru şi ochelari cu ramă de sârmă. Eu trebuie să fi arătat ca o idioată când m-am împiedicat de o crăpătură din asfalt încercând să îi salut.
Era puţin trecut de Halloween când mi-am dat seama că ştie de fapt numele meu (da, numele meu!). El şi soţia lui au atârnat de pervaz mai multe obiecte înfricoţătoare pentru a transforma locuinţa într-o "casă bântuită" şi s-a aşezat pe pasarelă, îmbrăcat ca Frankenstein. Şi cum mergeam cu fiul meu prin cartier, Steve a zâmbit şi a spus, "Bună Lisen." Fiul meu a fost încântat şi mi-a spus că sunt cea mai tare mamă din oraş când a realizat că Steve Jobs mă cunoştea.
Mulţumesc pentru aceste puncte câştigătoare, Steve.
De atunci, când îl vedeam organizând reuniuni executive (întâlniri de business) în cartier, nu ezitam să zâmbesc şi să îl salut.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NEWS BOX
Cancerul la pancreas, boala care l-a răpus pe Steve Jobs
A murit Steve Jobs! Zece lucruri mai puţin cunoscute despre geniul Apple
Steve Jobs a murit! Bill Gates: "O să îmi fie tare dor de Steve"
Clipul video cu care Steve Jobs a făcut istorie
Steve Jobs a fost dat spre adopţie de mama sa, încă din primele zile de viaţă
Cât valorează Apple - cea mai mare companie din lume în acest moment
Indiferent de pe ce citeşti, mulţumeşte-i lui Steve
Cum ți-a schimbat viața Steve Jobs, geniul Apple?
Boala care l-a răpus pe Steve Jobs: cancerul pancreatic
Obama despre moartea lui Jobs: A fost suficient de îndrăzneţ să creadă că el ar putea schimba lumea
Steve a fost mituit de profesoara dintr-a patra, cu bomboane şi bani, ca să înveţe carte
Steve Jobs, locul 110 în rândul miliardarilor lumii, cu un salariu anual de 1 dolar
Steve Jobs a murit. Ce rămâne?
Ce ar trebui să învăţăm de la Steve Jobs?
Povestea vieţii lui Steve Jobs