Vacanţe în extrasezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Egipt

Dacă nu ai avut suficienţi bani pentru a pleca în sezonul de vârf în Egipt sau Dubai ori te-ai săturat să vizitezi Europa şi vrei să cunoşti o cultură diferită, extrasezonul este perioadă ideală pentru a petrece o săptămână într-o locaţie exotică, cu bani mai puţini. Toamna este anotimpul perfect pentru circuite exotice, iar agenţiile de turism ne bombardează cu tot felul de pachete şi oferte promoţionale, făcându-ne alegerea mult mai grea.

Circuite exotice

Circuitele exotice sunt la mare căutare în extrasezon, astfel încât agenţiile de turism ne pun la dispoziţie o gamă largă de destinaţii inedite. Trebuie să ştii că deşi preţurile sunt mai mici în septembrie-octombrie, faţă de iulie-august, un circuit de câteva zile bune nu este unul tocmai ieftin.

“Am revenit cu două destinaţii noi, Egipt, spre care se pleacă de pe aeroporturi din toată ţara, şi Tunisia. Egipt este o destinaţie aleasă din septembrie până în decembrie şi  avem 14 avioane pe săptămână. Şi Dubaiul este tot o destinaţie de vacanţă apreciată mai ales în extrasezon, în octombrie-noiembrie”, a spus Alin Burcea, fondatorul agenţiei de turism Paralela 45.

O vacanţă de şapte zile în Egipt costă în jur de 1.500 euro de persoană, în timp ce pentru Maroc preţul începe de la 1.300 euro. Dacă vrei să vizitezi Thailanda, vei scoate din portofel nu mai puţin de 2.000 euro de persoană.

“Anul trecut am avut două circuite în Cappadocia şi în Israel-Iordania, pe care le facem de ani de zile. Mai avem Rusia, Maroc, Azerbaidjan, Iran şi Kazahstan. Nu mai există locuri în care românii să nu mai meargă. Acum în septembrie-noiembrie sunt la ordinea zilei vacanţele exotice. Se vând Bali, Mauritius, Maldive”, a completat acesta.

Ţara lui Moş Crăciun 

Dacă o vacanţă într-o staţiune exotică nu este pe gustul tău, poţi oricând să îţi rezervi o plimbare în Ţara lui Moş Crăciun. Laponia a devenit una dintre atracţiile preferate atât de români cât şi de copiii lor, care îl pot întâlni în persoană pe faimosul Moş Crăciun şi pe soţia lui. Cererea pentru o astfel de destinaţie pare una destul de mare, încât Alin Bucea spune că în fiecare an a organizat chartere în Laponia, cu două plecări: înainte şi după Crăciun.

Preţul pentru un astfel de pachet începe de la 1.400 euro de persoană şi variază în funcţie de cazarea aleasă. Astfel că, o familie formată din doi adulţi şi un copil va trebui să plătească în jur de 4.000 euro. Deşi preţul este piperat, o vacanţă magică în ţara lui Moş Crăciun cu siguranţă este unică în viaţă.

Dacă totuşi ţi-ai pierdut spiritul Crăciunului, dar vrei să îţi petreci o vacanţă inedită într-un loc răcoros, ce loc mai bun decât într-un hotel transparent, într-o pădure din Islanda? Complexul este format din nouă capsule cu înveliş transparent, prin care turiştii pot admira, stând la căldură cu o ciocolată caldă sau un lichior de ouă în mână, aurora boreală.

Ai grijă cine îţi plănuieşte vacanţa

Înainte de a-ţi alege pachetul de vacanţă mult visat, trebuie să ai grijă cu cine alegi să îţi organizezi vacanţa. Există o mulţime de firme fantomă care îţi promit marea cu sarea, la cel mai avantajos preţ. De cele mai multe ori, dacă o ofertă este prea bună pentru a fi adevărată, ar fi bine să conteşti de de două ori înainte autenticitatea. Pentru o vacanţă sigură şi liniştită, cel mai bine este să apelezi la agenţii de turism de renume, în care poţi avea încredere, chiar dacă poate preţul unei excursii este ceva mai mare.

“Legislaţia în vigoare prevede ca banii turiştilor români să fie asiguraţi. Paralela 45 are asigurări de 3 milioane euro. Plătim în jur de 60.000 euro pe an numai prima de asigurare”, a spus Alin Burcea.

În anii trecuţi, aceste vacanţe perfecte cu un buget extrem de redus erau doar glume proaste, clienţii fiind păcăliţi rămânând atât fără bani cât şi fără vacanţă. De aceea, turistul român trebuie să consulte înainte mai multe recenzii, nu doar de pe site-ul oficial, pentru a vedea dacă îşi pot încredinţa banii agenţiei de turism respective.

“Eu sfătuiesc pe toţi turiştii români să meargă la agenţie şi să încheie un contract. În situaţia de insolvenţă sau faliment, Ministerul Turismului va avea grijă de banii lor”, a completat Alin Burcea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite