Românii îşi cumpără deja vacanţa la mare de anul viitor. Ce discounturi se pot obţine

Românii îşi cumpără deja vacanţa la mare de anul viitor. Ce discounturi se pot obţine

Discounturile pentru vacanţele pe litoral cumpărate din timp pot ajunge până la peste 50%

Numărul românilor care îşi cumpără vacanţe la mare din anul anterior, pentru a beneficia de discounturi cât mai mari, a crescut în acest an cu 40% faţă de 2018, potrivit unui studiu al agenţiei Litoralulromanesc.ro.

În acest context, tot mai mulţi hotelieri au început să plafoneze numărul de camere vândute cu reducere, astfel încât să nu depăştească 30% din total, iar vacanţele în vârf de sezon nu mai beneficiază, în unele cazuri, de discounturi, chiar dacă sunt cumpărate cu un an înainte.

Numărul românilor care cumpără vacanţe la mare încă din anul anterior, chiar şi cu 10-12 luni înainte, este în creştere accentuată în ultima perioadă. Deşi, aparent, piaţa a ajuns la maturitate în această privinţă, un studiu al Litoralulromanesc.ro arată, în 2019, o creştere cu 40% a numărului de turişti care şi-au achiziţionat sejururi la mare pentru vara anului următor.

Discounturile pot ajunge la peste 50%

Turiştii care cumpără cât mai din timp vacanţe beneficiază de discounturi medii de 15-20%, dar care, în anumite cazuri şi pentru anumite perioade, pot ajunge chiar şi la 54%. „Probabil că, în ceea ce ne priveşte, creşterea este puţin mai accentuată, pentru că vindem online şi, în ultimii ani, tot mai mulţi clienţi migrează din offline către online. Tendinţa, însă, pentru întreaga piaţă, este de creştere a numărului de pachete early booking vândute. Explicaţia este maturizarea pieţei, cu consumatori mai informaţi şi mai pregătiţi să aleagă oferta potrivită, dispuşi să plătească din timp. Oamenii îşi alocă bugete, au şi instrumente bancare prin care pot plăti în rate, fără dobândă”, a declarat Ionuţ Nedea, directorul general al Litoralulromanesc.ro.

Vânzările de vacanţe la mare pentru anul viitor au început încă din luna august, practic în momentul în care au fost lansate primele tarife pentru sezonul 2020. „Eu am convingerea că, dacă am lansa primele tarife pentru anul viitor în luna iunie, am vinde încă de atunci”, consideră Ionuţ Nedea.

Fără discounturi în vârf de sezon

Dat fiind apetitul tot mai mare al românilor pentru înscrierile timpurii, generat de discounturile aferente, din acest an mare parte dintre hotelieri au hotărât să plafoneze numărul de camere pe care îl vând cu această ofertă. În anii anteriori, mulţi dintre ei ar fi fost dispuşi să vândă toate camerele cu reducere, dar cererea mare pentru litoral din ultimii doi ani i-a determinat să îşi schimbe strategia. Astfel, se cumpără cu reducere, încă din anul anterior, între 20 şi 30% din numărul total de camere scoase la vânzare prin intermediul agenţiilor de turism.

În capetele de sezon sunt discounturi mai mari, iar în vârf de sezon sunt, fireşte, mai mici sau chiar deloc, după ultimele tendinţe. „Chiar dacă turiştii vor să cumpere cu un an înainte, sunt din ce în ce mai mulţi hoteluri care se vând foarte bine şi care au decis să elimine total discounturile pentru vârful de sezon, în intervalul 20 iulie - 20 august. Dacă anul trecut erau câţiva hotelieri care făceau asta, acum numărul lor a crescut exponenţial”, a mai spus directorul agenţiei Litoralulromanesc.ro.

Cel mai repede se vând camerele din hotelurile de patru stele, pentru că un discount de 15-20% dintr-o sumă mare înseamnă, evident, o sumă semnificativă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: