Prima victimă a Brexit în România. O companie de asigurări se retrage din ţara noastră

Prima victimă a Brexit în România. O companie de asigurări se retrage din ţara noastră

FOTO Shutterstock

Watford Insurance Company Europe (Watford Insurance), care a intrat în urmă cu numai doi ani în România, anunţă că îşi va înceta activitatea pe piaţa RCA din ţara noastră.

Ştiri pe aceeaşi temă

O informare trimisă de compania americană de asigurări către brokerii cu care a lucrat pe piaţa românească arată că din cauza „nivelului scăzut al primelor şi a nivelului ridicat al inflaţiei despăgubirilor de daună din ultimii ani” Watford România a decis să înceteze subscrierea de noi poliţe de asigurare începând cu data de 1 septembrie 2020.

În schimb, compania transmite că că va continua gestionarea portofoliului activ, inclusiv instrumentarea şi achitarea dosarelor de daună şi după 31 decembrie 2020, în conformitate cu acordul primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi cu legislaţia din România.

Watford nu exclude însă posibilitatea de a reveni pe piaţa românească, compania afirmând că este deschisă să-şi revizuiască politica, în existenţa unui acord privind pieţele financiare după Brexit.

Watford Insurance este o subsidiară deţinută 100% de Watford Re Ltd., o companie globală de asigurări şi reasigurări. Watford Insurance a externalizat administrarea activităţii pentru operaţiunile din România către furnizorul local de servicii de asigurare Intaro Insurance Services SA. Produsele companiei sunt distribuite prin reţeaua locală de brokeri de asigurare. Watford Re Ltd este un asigurător şi reasigurător intenaţional, cu prezenţă pe piaţa mondială din 2014 în SUA, Europa şi Asia. În 2015 Watford a început operaţiunile de asigurări în Europa şi SUA pentru a furniza produse şi soluţii de specialitate unei baze de clienţi extinse în aceste regiuni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările