Eurostat: România, printre statele UE cu cele mai mici suprafaţe de teren alocate agriculturii

Eurostat: România, printre statele UE cu cele mai mici suprafaţe de teren alocate agriculturii

România este pe penultimul loc în UE la ponderea suprafeţei de teren alocat agriculturii organice FOTO Getty

În Uniunea Europeană, suprafaţa de teren totală alocată agriculturii organice a fost de 13,4 milioane de hectare în 2018, echivalentul a 7,5% din totalul suprafeţei agricole utilizate, ceea ce reprezintă o creştere de 34% între anii 2012 şi 2018, potrivit datelor Eurostat publicate miercuri, scrie Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre statele membre UE, ţările cu cele mai mari ponderi a suprafeţelor de teren alocate agriculturii organice, în 2018, se numără Austria (24,1% din totalul suprafeţei agricole utilizate), Estonia (20,6%) şi Suedia (20,3) %), urmată de Italia (15,2%), Cehia (14,8%), Letonia (14,5%), Finlanda (13,1%) şi Slovenia (10,0%).

Totodată, în restul statelor europene ponderea suprafeţei de teren alocat agriculturii organice a fost sub 10%. România este pe penultimul loc în UE la această categorie, cu 2,4% din agricultură organică, Malta fiind pe ultimul loc (0,4%). Bulgaria, Irlanda şi Regatul Unit au fiecare 2,6%.

Oficiul European pentru Statistică (Eurostat) a precizat că suprafaţa totală este suma „suprafeţei în curs de conversie” şi a „zonei certificate”. Înainte ca o zonă să poată fi certificată „organică”, aceasta trebuie să fie supusă unui proces de conversie, care poate dura 2-3 ani în funcţie de cultură.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: