Destinaţia sezonului de vară 2019. Peste 210.000 de turişti români îşi vor petrece vacanţa în acest loc

Destinaţia sezonului de vară 2019. Peste 210.000 de turişti români îşi vor
petrece vacanţa în acest loc

Pentru al doilea an consecutiv, un oraş din Turcia este vedeta sezonului de vară pentru români, 210.000 de turişti urmând să îşi petreacă vacanţa în acest loc.

Este vorba despre staţiunea Antalya, care înregistrează o creştere de 40% în perioada de Early Booking (ianuarie-martie), faţă de 2018, datorită reducerilor oferite de hotelierii turci şi suplimentării numărului de chartere.

„Peste 25.000 dintre clienţii Paralela 45 îşi vor petrece vacanţa de vară în staţiunile de pe riviera turcească şi peste 210.000 de turişti la nivel naţional, faţă de 180.000, anul trecut”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Turoperatorul mai estimează că 4.000 de turiştii vor petrece vacanţa de vară în Bodrum şi alţi 3.000 vor ajunge în zonă cu transport individual.

Noile curse charter spre Antalya din oferta Paralela 45 sunt operate din Bacău, Baia Mare, Oradea, Suceava şi Arad, iar cele tradiţionale din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, numărul oraşelor cu transport direct către Antalya ajungând în 2019 la 10. Acestora li se adaugă cursa Bucureşti-Alanya, introdusă în 2018 pentru reducerea duratei de transfer spre hotelurile din Alanya şi Side.

O tendinţă manifestată încă de anul trecut este ca o mare parte dintre turiştii de Antalya şi Bodrum să aleagă hoteluri de cinci stele şi 90% dintre ei preferă hotelurile de lux, care le oferă un all inclusive superior şi multe opţiuni pentru petrecerea timpului liber în resort. Cumpărate în perioada de Early Booking, pachetele au avut o reducere şi de 50%. În timpul sezonului, grafice cu tarifele finale pentru fiecare hotel, în fiecare săptămână de vacanţă, sunt afişate pe portalul de vacanţe al turoperatorului.

Cererea de vacanţe pentru destinaţii interne şi externe din perioada de Early Booking a crescut cu o treime volumul de vânzări al turoperatorului Paralela 45. Pentru 2019, compania estimează că va înregistra vânzări de 70 de milioane de euro, faţă de 60 de milioane de euro, anul trecut.

Două noi destinaţii lansate în 2019, Egipt (Hurghada şi Sharm el Sheikh) şi Tunisia, vor atrage peste 7.500 de turişti sezonul acesta. Charterele sunt operate în perioada aprilie-octombrie, respectiv mai-octombrie, iar pachetele pornesc de la 505 euro/persoană pentru Egipt şi de la 468 de euro/persoană pentru Tunisia.

„Egiptul are hoteluri de nivelul celor din Antalya, în Sharm el Sheikh şi Hurghada. Cred că va avea o creştere puternică şi anul acesta, şi anul viitor. Recent m-am întors din Egipt şi pot să vă spun că sunt două staţiuni extraordinare, la care dacă se mai adaugă vizitatea templelor din Karnak si Luxor, monumentele din Valea Regilor sau Mănăstirea Sfânta Ecaterina, rezultă o destinaţie completă”, precizează proprietarul Paralela 45.

Peste 20.000 dintre clienţii turoperatorului vor merge în vacanţă în Grecia, în acest sezon, cu zboruri charter. În perioada de Early Booking au rezervat sejururi în special în insulele Corfu, Rodos şi Creta, urmate de Santorini, Zakynthos, Samos şi Lesbos, la hoteluri de trei şi patru stele şi au cerut informaţii pentru vizitarea insulelor. Alţi 15.000 aleg Thassos, Lefkada, Skiathos, Riviera Olimpului, Parga, Halkidiki, Thrace şi Kefalonia, cu transport individual şi cazări de la 12 euro/noapte/persoană. Pentru Bulgaria, tot cu transport individual, cererea din perioada de Early Booking a fost cu 21% mai mare faţă de anul trecut, iar pentru vacanţe cu avionul în Spania, cu 30% mai mare.

Cererile pentru litoralul românesc au crescut cu o treime faţă de anul trecut, datorită voucherelor de vacanţă folosite în perioada de Early Booking. Cele mai căutate staţiuni sunt Mamaia, Eforie Nord, Olimp şi Venus, unde turiştii preferă hotelurile de trei si patru stele.

Agenţia de turism Paralela 45 a fost înfiinţată în aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agenţii private din România. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările