Constantin, ministrul Agriculturii: Temperaturile ridicate din ianuarie au creat probleme pomilor fructiferi

Constantin, ministrul Agriculturii: Temperaturile ridicate din ianuarie au creat probleme pomilor fructiferi

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a precizat că o imagine clară a culturilor agricole va putea fi conturată la jumătatea lunii mai FOTO Marian Iliescu

Temperaturile ridicate de la începutul anului au creat probleme pomilor fructiferi, dar o imagine mai clară asupra culturilor se va contura la jumătatea lunii mai, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

„Starea culturilor este bună şi foarte bună. Într-adevăr, sunt anumite probleme pe zona de fructe, dar vom vedea. Este prea devreme să tragem concluzii. Ploile care au căzut zilele trecute au fost mai mult decât benefice, pentru că era o lipsă de apă în sol“, a afirmat  Daniel Constantin, potrivit Mediafax.
 
El a precizat că o imagine clară a culturilor agricole va putea fi conturată la jumătatea lunii mai. „Faptul că am avut temperaturi ridicate din luna ianuarie ne-a dus în situaţia ca procesul legat de pomii fructiferi să înceapă ceva mai repede. Şi atunci au apărut anumite temeri în această zonă“, a adăugat Constantin.
 
Producţia de fructe din livezi a crescut în 2013 cu 11,6% faţă de anul precedent, la 789.000 de tone. Pe principalele specii de pomi fructiferi producţia a fost de 380.000 de tone (+8,3%) la meri, 320.000 de tone (+11,5%) la pruni, 30.000 de tone (+30,4%) la cireşi şi vişini, 22.000 de tone (+15,8%) la peri şi 9.000 de tone (+12,5%) la caişi şi zarzări.

Mai puteţi citi: 

Producţii şi creşteri-record la toate culturile în 2013, cel mai bun an agricol al României postdecembriste. Producţia de cereale pentru boabe a crescut cu 63,9% faţă de anul precedent, la porumb boabe (de două ori), orz şi orzoaică (+39,8%), grâu (+31,2%) şi ovăz (+16,6%),arată statisticile oficiale.

Cum să vă acoperiţi riscurile cu fondul mutual agricol. Agricultorii care sunt interesaţi să-şi asigure culturile prin intermediul noului fond mutual pentru agricultură au la dispoziţie doar o lună pentru a adera la acest fond.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: