Clienţii OLX, păcăliţi de hackeri. Ce li se întâmplă dacă plătesc cei 5 lei ceruţi

Clienţii OLX, păcăliţi de hackeri. Ce li se întâmplă dacă plătesc cei 5 lei ceruţi

Clienţii OLX au început să primească mesaje pe telefon prin care li se cere să plătească o sumă modică de numai 5 lei. Compania a precizat care este scopul acestei escrocherii pusă la cale de hackeri.

Ştiri pe aceeaşi temă

„De curând, am identificat un atac de phishing şi vrem să se asigure că nu cazi în capcană.
 
Câţiva utilizatori OLX au primit în ultima perioadă un SMS sau un e-mail scris în numele echipei noastre de suport, conform căruia anunţul lor va fi exclus dacă nu se plăteşte o anumită sumă de bani. Pentru că suma cerută e mică, de obicei 5 lei, utilizatorii pot fi tentaţi să facă plata, moment în care li se iau datele cardului bancar şi se incearcă apoi plăţi mult mai mari.
 
Echipa noastră lucrează la remedierea situaţiei, dar între timp amintim câteva reguli prin care să te protejezi:
 
Echipa de moderare OLX nu îţi va cere niciodată să dai bani ca să “treacă” anunţul. Singura metodă pentru ca oferta ta să fie publică e să respecţi întocmai regulile OLX”, precizează OLX.
 

Recomandări:

Nu e niciodată nevoie să publici datele cardului tău pe alt site. Dacă ţi se cere asta, semnalează-ne situaţia, pentru că e vorba despre altcineva.
 
Păstrează mereu conversaţia pe chatul OLX. Când muţi pe altă platformă de comunicare conversaţia cu un vânzător, cumpărător sau chiar cineva de la noi din echipă, nu mai avem control asupra discuţiei.
 
Evită orice plată în avans, indiferent de pretextul cu care vine alt utilizator sau cineva de la noi. Singurele servicii plătite pe OLX sunt cele de promovare a anunţurilor, marcate în mod clar.
 
Tentativele de fraudă online pot apărea oricând şi oriunde, aşa că merită să te informezi câteva minute, astfel încât să ştii să le identifici şi eviţi de fiecare dată. Pentru asta, îţi recomandăm să parcugi articolul nostru dedicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările