Care sunt cele mai bune restaurante, cafenele şi cluburi din România

Care sunt cele mai bune restaurante, cafenele şi cluburi din România

Cele mai bune restaurante, cafenele, festivaluri, bucătari şi cluburi din România au fost selectate şi premiate, joi seară, de specialiştii din ospitalitate, în cadrul Galei Romanian Hospitality Awards.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflat la cea de-a doua ediţie, acest eveniment a reunit în juriu peste 100 de specialişti din ospitalitate şi industrii conexe, care au votat, alături de presă şi public, cei mai buni oameni şi brand-uri din HoReCa. 14 premii au fost acordate în cadrul Galei Romanian Hospitality Awards.

Seara a fost deschisă de către Prof. Ray F. Iunius, Preşedintele Juriului, care a punctat că aceste premii reflectă evoluţia acestui domeniu, iar oamenii din ce în ce mai calificaţi fac să avem servicii mai bune şi să tindem spre excelenţă. Mai mult, Prof. Ray a spus: „Nu vorbim doar de excelenţă, ci de pasiune” .

Dacă anul trecut Premiul de Excelenţă a fost oferit lui Dragoş Anastasiu pentru întreaga activitate în turism şi ospitalitate, distincţia din acest an a fost acordată lui Gabriel Constantin. El este românul care, de 2 ani, se află la conducerea Hotelului Trump din Chicago. Printr-o transmisiune live din SUA, acesta a spus că îi este dor de ţară şi este onorat de premiul primit. „Toată familia şi prietenii sunt în ţară şi mi-e dor mereu de România. Mi-e dor de mâncarea românească şi de tradiţiile din România. Atât de dor încât am învăţat bucătarul de aici să facă mâncarea noastră”, a spus el.

Câştigătorii

Iată care au fost cele 14 categorii şi premianţii.

Cea mai bună deschidere: Bistro Ateneu şi Biutiful Downtown

Cel mai bun festival: Untold

Cel mai bun Delivery App: Glovo

Cel mai bun furnizor: Metro

Cel mai bun Chef: Joseph Hadad

Cel mai bun antreprenor: Radu Savopol

Cel mai bun delivery brand: Jerry’s Pizza

Cel mai bun club: Loft

Cea mai bună cafenea şi ceainărie: Origo

Cel mai bun bar / pub: Biutiful

Cel mai bun Quick Service Restaurant: Calif

Cel mai bun restaurant din România: The Artist

Premiul Presei Pentru cel mai bun restaurant: Joseph

Cea mai bună patiserie / cofetărie: Zexe

Cel mai bun hotel: Teleferic Grand Hotel

Premiul publicului pentru cea mai bună cafenea/ ceainărie: 5 To Go

Publicul a votat pe platforma dedicată proiectului: https://awards.hospitalityculture.ro/premiul-publicului/ . S-au înregistrat peste 1500 de voturi.

Jurizarea

Procesul de jurizare a fost unul extrem de riguros. Membrii juriului sunt nume sonore din industrie şi domenii conexe, iar întreg procesul a fost supravegheat de una dintre cele mai mari Case de Avocatură din România. Delegaţii acesteia au fost prezenţi în comunicarea dintre organizatori şi membrii juriului, verificând corectitudinea votării şi validând rezultatele votului.

Primul pas în jurizare a presupus ca membrii juriului să facă trei propuneri pentru fiecare dintre cele 14 categorii. Cel puţin una dintre cele trei propuneri trebuia să fie din afara regiunii pe care o reprezintă. Opţiunile cu cel puţin patru nominalizări s-au calificat în etapa finală a competiţiei, etapă în care membrii juriului au alcătuit un top trei al nominalizărilor calificate pentru fiecare categorie în parte.

Membrii juriului nu au avut voie să voteze locaţiile la care sunt acţionari, pe care le administrează sau conduc. Criteriile care stau la baza jurizării sunt opinia personală şi experienţa profesională.

Preşedintele juriului este Prof. Ray F. Iunius, fondatorul Institutului pentru Tehnologie şi Antreprenoriat École Hôtelière de la Lausanne (EHLITE), al Institutului pentru Inovare şi Antreprenoriat (INTEHL), al Proiectelor de Afaceri pentru Studenţi (SBP), al revistei EHLITE şi al Catedrei de Inovare Paul Dubrule. Acesta a publicat numeroase lucrări academice şi cărţi despre industria hotelieră, managementul serviciilor, tehnologie şi inovaţie. Ecole Hôtelière de Lausanne (EHL) a fost fondată în 1893, aceasta fiind prima şcoală hotelieră din lume, dar şi una dintre cele mai recunoscute instituţii de top din industria ospitalităţii.

Organizatorul evenimentului este Hospitality Culture Institute, o organizaţie ce reuneşte lideri ai industriei de ospitalitate, oameni de afaceri, personal academic şi profesionişti din domeniu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările