Rușii pot cumpăra din nou rochii Zara și pantofi Nike. Ce „portiță” au găsit

0
0

Începând de marți, rușii vor putea comanda online produse de la o gamă de mărci renumite din SUA și Europa, inclusiv Nike, Zara și H&M, potrivit agenției de știri Tass, citată de politico.eu.

Cozi în Rusia înainte de închiderea magazinelor H&M FOTO Captură video
Cozi în Rusia înainte de închiderea magazinelor H&M FOTO Captură video

Russian Post a creat un serviciu care le permite clienților să ocolească sancțiunile occidentale, relatează presa de stat rusă.

„Va fi posibil să achiziționați bunuri occidentale direct de pe site-urile companiilor, folosind carduri bancare străine sau rusești. În acest ultim caz, Post Global, o companie cu sediul în Hong-Kong prezentată ca partener al Russian Post, s-a oferit să cumpere produsele direct pentru o taxă suplimentară, ca o modalitate de a ocoli sancțiunile occidentale asupra băncilor rusești”, scrie agenția de presă.

Aceste achiziții vor fi apoi stocate timp de până la trei luni într-un depozit german sau american operat de Post Global înainte de a fi expediate în Rusia, unde vor fi livrate în câteva săptămâni „chiar și în cele mai îndepărtate regiuni”.

Site-ul web al Post Global invită clienții ruși „să viziteze cele mai populare magazine online din America și Europa”, unde „îi așteaptă milioane de produse, sute de mii de mărci și reduceri non-stop”.

Acestea includ orice, de la produse cosmetice, seturi Lego și iPhone-uri până la piese auto, de care se bazează foarte mult industria auto din Rusia.

De la începutul războiului în februarie, sute de companii occidentale, inclusiv Nike și gigantul suedez de retail H&M, au redus sau închis operațiunile în Rusia. Diferitele runde de sancțiuni bancare și comerciale impuse de blocul occidental Rusiei au făcut din ce în ce mai greu, și adesea imposibil, accesul consumatorilor ruși la anumite bunuri.

Nike, Zara, H&M și Lego nu au putut răspunde imediat unei solicitări de comentarii.

Încă din luna martie, Inditex, care deţine Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, a anunțat că închide 502 magazine din Rusia.

Nike și-a anunțat intenția de a părăsi Rusia abia în luna iunie a.c.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite