Rovinieta şi peajul pot fi cumpărate din nou prin SMS în rețeaua mobilă Digi | RCS & RDS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Utilizatorii reţelei naţionale de drumuri şi autostrăzi din România pot achiziţiona, începând de marţi, rovinieta şi peajul prin serviciul SMS al operatorului RCS&RDS, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Panou pe care scrie control rovinieta
Rovinieta și peajul pot fi cumpărate din nou prin SMS

Serviciul a fost suspendat luni, 5 februarie.

De unde se cumpără rovinieta

De regulă, rovinieta se poate achiziționa de la orice subunitate a CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), fostul CNADR. De asemenea, șoferii pot achita taxa de drum la orice oficiu al Poștei Române, din benzinăriile OMV-Petrom, Rompetrol, MOL, LukOil și Socar, dar și online, pe site-uri specializate.

Există posibilitatea achitării rovinietei și prin SMS, în rețelele Orange, Vodafone, Telekom și RCS&RDS. Șoferii vor trimite un SMS la numărul 7500 în care vor specifica numărul de înmatriculare al autovehiculului, scris legat, se va lăsa spațiu și se va scrie litera corespunzătoare categoriei autovehiculului.

Se va primi un SMS care conține categoria autovehiculului, numărul de înmatriculare, precum și perioada de valabilitate a rovinietei și costul total în euro fără și cu TVA. Cumpărătorii vor trimite un SMS de confirmare cu textul DA, dar numai după ce verifică dacă datele sunt corecte. În final, se va primi un nou SMS de confirmare în care sunt menționate data și ora de expirare și valabilitatea rovinietei, începând cu momentul primirii SMS-ului.

Taxa trebuie achitată cu cel mult 30 de zile înaintea expirării celei vechi. Conducătorii auto pot selecta o dată de valabilitate ulterioară momentului în care este efectuată plata. Pentru a plăti rovinieta sunt necesare următoarele acte: pentru persoane fizice – talon sau carte de identitate autovehicul, documente vamale (dacă autovehiculul este înmatriculat temporar). pentru persoane juridice – certificat de înmatriculare sau carte de identitate în original și copie conformă cu originalul semnată și ștampilată de administratorul societății comerciale, cartea de identitate a celui care plătește pentru întocmirea facturii, contractul de leasing (pentru mașina care a fost achiziționată în leasing), documente vamale (dacă autovehiculul a fost înmatriculat temporar).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite