Reuters: SUA investighează Tesla cu privire la tehnologia de conducere autonomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reuters scrie că anchetatorii analizează dacă firma a indus în eroare consumatorii, investitorii și autoritățile de reglementare atunci când a prezentat capabilitățile tehnologiilor sale.

Mai multe mașini Tesla au fost implicate în accidente, de-a lungul timpului. Foto: EPA-EFE
Mai multe mașini Tesla au fost implicate în accidente, de-a lungul timpului. Foto: EPA-EFE

Departamentul de Justiție al SUA a lansat anul trecut o investigație împotriva companiei americane Tesla în legătură cu rapoartele conform cărora mașinile companiei pot fi conduse autonom folosind tehnologia pilotului automat. După cum a transmis Reuters miercuri , informațiile despre anchetă nu au fost dezvăluite anterior.

Potrivit surselor agenției, ancheta a fost declanșată după mai multe accidente în care au fost implicate vehicule Tesla, accidente survenite în timpul utilizării funcției de pilot automat. În același timp, conform Reuters, compania a avertizat clienții că tehnologia ajută la conducerea mașinii, dar nu o face autonomă.

Anchetatorii verifică dacă Tesla a indus în eroare consumatorii, investitorii și autoritățile de reglementare susținând capabilitățile tehnologiei sale. Reuters admite că firma ar putea fi acuzată în cele din urmă.

Agenția a spus că Tesla nu a răspuns unei solicitări de comentarii, menționând că firma și-a desființat departamentul de relații cu mass-media în 2020. 

Fondatorul companiei, Elon Musk, nu a răspuns unei solicitări de informații.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite