O industrie în plină ascensiune: cum poate un call-center să contribuie la o creştere a economiei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deschiderea unui call center determina o mai buna integrare a fortei de munca tinere pe piata locala. FOTO Shutterstock
Deschiderea unui call center determina o mai buna integrare a fortei de munca tinere pe piata locala. FOTO Shutterstock

Industria locală de IT a crescut puternic în ultimii ani, trasând o axă a excelenţei în domeniu între marile oraşe din ţară. La acest lucru contribuie din plin şi segmentul serviciilor de outsourcing, o componentă importantă în economia locală, care se extinde puternic inclusiv în oraşele mai mici, dar cu un potenţial foarte ridicat.

Cel mai mare impact pe care serviciile unui call-center il aduc in economia locala tin in principal de cresterea si generarea de noi locuri de munca, sustin reprezentantii Blue Point, unu dintre cei mai importanti furnizori de servicii de profil la nivel local.

"Fiind intr-o industrie a serviciilor, forta de munca este esentiala, insa, de cele mai multe ori, este calibrata, cantitativ si calitativ, la nevoile proiectului sau proiectelor pe care compania le are la momentul respectiv. Din perspectiva strategiei de business pe care o companie o are in momentul in care deschide o filiala locala, numarul de angajati variaza, prin urmare nu exista un numar recomandat de angajati", a declarat Violeta Rosu (foto mai jos), director general Blue Point.

Cand vine vorba despre dezvoltarea unui call-center intr-un oras din tara, sunt mai multi parametrii care trebuie luati in considerare, in functie, bineinteles, de nevoile si obiectivele companiei la momentul respectiv.

"Desi nu exista un studiu cu date exacte despre industrie, cu siguranta Bucurestiul este locomotiva pe piata de servicii de call-center. Acest lucru se reflecta atat in numarul de business-uri care activeaza in domeniu, cat si in oferta de joburi disponibile pentru Bucuresti. (...) De exemplu, pe langa o optimizare de costuri, sunt companii de call-center care isi deschid filiale locale pentru ca sunt in cautarea unor caracteristici precise in ceea ce priveste forta de munca. Din aceasta perspectiva, fiecare oras vine cu avantajele si dezvantajele sale", a precizat Violeta Rosu.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite