A început construcţia efectivă a podului suspendat de la Brăila. Când va fi gata VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorizaţia de construire pentru podul suspendat şi viaductele de acces a fost emisă de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la data de 3 aprilie 2019, lucrările fiind începute de a doua zi, după cum a declarat constructorul.

Directorul tehnic al consorţiului Astaldi SpA din Italia, antreprenorul lucrării, Dragoş Burlan, i-a explicat ministrului stadiul în care se găseşte în momentul de faţă Podul peste Dunăre de la Brăila.

"Ieri am primit autorizaţia şi am început să băgăm şi buldozerele. Autorizaţia de construcţie pe care o avem în acest moment ne permite să atacăm în toate cele patru puncte podul suspendat. Podul suspendat va avea 2.200 de metri cu tot cu cele două viaducte de acces, iar nodul rutier va deservi intersecţia cu DN 22B.

Este făcută deja comanda pentru cabluri, aşa cum ne-am angajat la nivel de oferte cablurile sunt produse în Japonia, de producătorul cel mai titrat din lume pentru cabluri aferente podurilor suspendate, au durată de viaţă de 150 de ani şi garanţie 100 de ani. Până acum, toate podurile suspendate care au fost dotate cu cabluri produse de acest producător nu au avut niciodată o problemă.

Tablierul metalic de 21 mii de tone se realizează în Brăila, la Şantierul Naval din Brăila şi o parte la Şantierul Naval din Tulcea. Noi suntem plătiţi la zi, tot ceea ce s-a facturat este achitat, nu avem nicio problemă cu finanţarea", a declarat Dragoş Burlan, citat de Agerpres.

Contractul pentru execuţia podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila a fost semnat în martie 2018 şi are o valoare de 430 de milioane de euro, fără TVA, iar antreprenorul lucrării este Asocierea Astaldi SpA (Italia) - IHI Infrastructure Systems Co.Ltd (Japonia).

Durata de realizare a podului peste Dunăre este de 48 de luni, din care 12 luni - proiectarea şi 36 de luni - execuţia, iar termenul de garanţie este de 10 ani.

Podul suspendat este poziţionat între km 4+596,10 şi km 6+570,52, pe drumul principal Brăila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina).

Obiectivul va avea o lungime totală de 1.974,30 metri, din care 489,65 metri reprezintă deschiderea laterală, pe malul dinspre Brăila şi 364,65 metri cea de pe malul dinspre Tulcea. De o parte şi de alta vor fi construite două viaducte de acces, în lungime de câte 110 metri, care se vor adăuga lungimii podului suspendat.

Proiectul care ca scop crearea unei căi de comunicaţie modernă, cu implicaţii în dezvoltarea regională a zonei, fluidizarea traficului între localităţile Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, creşterea siguranţei utilizatorilor, micşorarea timpilor de parcurs şi scăderea poluării la toate nivelele în prezent tranzitate.

Pe lângă acest obiectiv de infrastructură, au fost lansate şi conexiunile regionale cu podul. Astfel sunt lansate procedurile de licitaţie pentru studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru drumurile expres Brăila- Tulcea, Buzău – Brăila şi Focşani – Brăila. Pentru drumul expres Brăila – Galaţi licitaţia pentru proiectare şi execuţie va fi lansată în luna octombrie 2019.

”Din păcate unii românii sunt într-o permanentă campanie de denigrare a României la Comisie! Guvernarea PSD a lansat acest proiect în 2017 şi alţii se lăudau cu el când semnau contractul in 2018! Aţi avut premier de aici din Brăila! Trebuia să se zbată mai mult, dacă eu l-am lansat cât eram ministru măcar dânsul trebuia să îl introducă în POIM!

Nici o problemă -  am făcut-o tot noi dar măcar să nu ne mai încurce cu tot felul de minciuni pe la Comisie! Acest obiectiv pe lângă importanţa majoră pe care  o joacă în zonă, va ajuta toată industria locală întrucât toate confecţiile metalice se vor produce la Şantierul naval Brăila şi Tulcea!

Proiectul merge mai departe, este in Programul de Guvernare, indiferent dacă unii îşi construiesc campania electorală pe minciuni şi dezinformări!” a declarat Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite