Cea mai scumpă clădire rezidențială privată din lume. A costat 1 miliard de dolari și aparține celei mai bogate familii din India

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Ambani, cea care a ținut prima pagină a ziarelor în ultima lună datorită unei petreceri fabuloase cu ocazia nunții fiului cel mic, Anant, a construit un turn în Mumbai.

Turnul Antilia, cea mai scumpă clădire rezidențială privată din lume
Turnul Antilia, cea mai scumpă clădire rezidențială privată din lume FOTO Profimedia

Casa cu 27 de etaje, numită Antilia, este considerată cea mai scumpă reședință privată din lume.

Interiorul turnului a fost rar fotografiat, dar se spune că dispune de o sală de cinema cu 50 de locuri și trei heliporturi.

Casa Ambani, care a intrat în Cartea Recordurilor Guinness, ar avea nevoie de un personal de 600 de oameni potrivit Business Insider.

Turnul se numește Antilia, după o insulă mitică din Oceanul Atlantic. Clădirea, cu o suprafață de 400.000 de metri pătrați, are oficial 27 de etaje, deși numeroasele sale tavane cu dublă înălțime o fac să fie mai aproape de înălțimea unei clădiri tradiționale cu 40 de etaje.

Casa Ambani a fost construită între 2006 și 2010, conform revistei Architectural Digest India. La acea vreme, costul estimat al construcției a fost de aproximativ 1 miliard de dolari, dar nu există nicio modalitate de a ști cât valorează turnul astăzi.

În interiorul Antiliei se găsesc 9 lifturi, o sală de cinema cu 50 de locuri și un spațiu spa complet utilat. În plus, clădirea are o garaj pentru 168 de mașini.

Antilia a fost inaugurată în februarie 2010. Dar în 2011, New York Times a raportat că elitele din Mumbai speculau că familia Ambani nu se mutase încă în turn. Antilia, a spus un expert, nu se potrivea cu filozofia arhitecturală hindusă.

În 2020, Vogue India a catalogat unele lucrări de artă de înaltă calitate din interiorul casei Ambani, inclusiv lucrări ale artistului indian modern Francis Newton Souza și ale sculptorului Robert Indiana, autorul lucrării „Love”.

Antilia a fost loc de sărbătoare la începutul anului 2024. Familia Ambani a organizat un spectacol de lumini acolo, în ianuarie 2024, în onoarea inaugurării istorice a Ram Mandir, unui templu gigantic nou în orașul antic Ayodhya.

Holograme cu versete religioase au împodobit clădirea. Vizitatorii s-au adunat să vadă turnul strălucitor și să se apropie de una dintre cele mai iconice case din India.

Opulența Antiliei a stârnit însă și critici. În 2011, Ratan Tata, un altul dintre cei mai bogați oameni din India, a declarat pentru Times of India: "Este trist că această țară are nevoie ca oamenii să-și aloce o parte din imensa lor avere pentru a găsi modalități de a atenua dificultățile pe care le au."

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite