Cea mai scumpă clădire rezidențială privată din lume. A costat 1 miliard de dolari și aparține celei mai bogate familii din India
0Familia Ambani, cea care a ținut prima pagină a ziarelor în ultima lună datorită unei petreceri fabuloase cu ocazia nunții fiului cel mic, Anant, a construit un turn în Mumbai.
Casa cu 27 de etaje, numită Antilia, este considerată cea mai scumpă reședință privată din lume.
Interiorul turnului a fost rar fotografiat, dar se spune că dispune de o sală de cinema cu 50 de locuri și trei heliporturi.
Casa Ambani, care a intrat în Cartea Recordurilor Guinness, ar avea nevoie de un personal de 600 de oameni potrivit Business Insider.
Turnul se numește Antilia, după o insulă mitică din Oceanul Atlantic. Clădirea, cu o suprafață de 400.000 de metri pătrați, are oficial 27 de etaje, deși numeroasele sale tavane cu dublă înălțime o fac să fie mai aproape de înălțimea unei clădiri tradiționale cu 40 de etaje.
Casa Ambani a fost construită între 2006 și 2010, conform revistei Architectural Digest India. La acea vreme, costul estimat al construcției a fost de aproximativ 1 miliard de dolari, dar nu există nicio modalitate de a ști cât valorează turnul astăzi.
În interiorul Antiliei se găsesc 9 lifturi, o sală de cinema cu 50 de locuri și un spațiu spa complet utilat. În plus, clădirea are o garaj pentru 168 de mașini.
Antilia a fost inaugurată în februarie 2010. Dar în 2011, New York Times a raportat că elitele din Mumbai speculau că familia Ambani nu se mutase încă în turn. Antilia, a spus un expert, nu se potrivea cu filozofia arhitecturală hindusă.
În 2020, Vogue India a catalogat unele lucrări de artă de înaltă calitate din interiorul casei Ambani, inclusiv lucrări ale artistului indian modern Francis Newton Souza și ale sculptorului Robert Indiana, autorul lucrării „Love”.
Antilia a fost loc de sărbătoare la începutul anului 2024. Familia Ambani a organizat un spectacol de lumini acolo, în ianuarie 2024, în onoarea inaugurării istorice a Ram Mandir, unui templu gigantic nou în orașul antic Ayodhya.
Holograme cu versete religioase au împodobit clădirea. Vizitatorii s-au adunat să vadă turnul strălucitor și să se apropie de una dintre cele mai iconice case din India.
Opulența Antiliei a stârnit însă și critici. În 2011, Ratan Tata, un altul dintre cei mai bogați oameni din India, a declarat pentru Times of India: "Este trist că această țară are nevoie ca oamenii să-și aloce o parte din imensa lor avere pentru a găsi modalități de a atenua dificultățile pe care le au."