Statele Unite şi Uniunea Europeană blochează tarifele comerciale acordate constructorilor de avioane Boeing şi Airbus

Statele Unite şi Uniunea Europeană blochează tarifele comerciale acordate constructorilor de avioane Boeing şi Airbus

Foto: epa efe

Statele Unite şi Uniunea Europeană vor suspenda timp de patru luni tarifele comerciale legate de subvenţiile ilegale acordate constructorilor de avioane Boeing şi Airbus, a declarat, vineri, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite CNBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit acesteia, măsura va bloca tarifele aplicate unor bunuri în valoare de 7,5 miliarde de dolari importate din Uniunea Europeană, între care avioane, brânză şi vin, şi taxe vamale aplicate unor bunuri importate din SUA de 4 miliarde de dolari, care includ avioane, tractoare, vodcă şi tutun, informează News.ro.
 
Von der Leyen a spus că a vorbit vineri cu preşedintele american Joe Biden în legătură cu acest subiect.
”Ne-am angajat amândoi să ne concentrăm pe rezolvarea disputei referitoare la avioane, pe baza activităţii reprezentanţilor noştri pentru comerţ. Aceasta este o veste excelentă pentru companiile şi industriile de pe ambele laturi ale Atlanticului şi un semnal foarte pozitiv pentru cooperarea noastră economică în anii care vor urma”, a afirmat von der Leyen într-un comunicat.
 
Casa Albă a anunţat că Biden şi von der Leyen au discutat despre cooperarea transatlantică pentru a ajuta la oprirea răspândirii Covid-19, măsuri de îmbunătăţire a economiei, despre schimbările climatice şi alte probleme.
Acordul este un pas către rezolvarea unei dispute vechi de 17 ani, care a condus la impunerea unor tarife de retorsiune pentru exporturi ale ambelor ţări în valoare de miliarde de dolari.
 
Sursa citată menţionează că, acest progres este o uşurare pentru Airbus şi Boeing, care au probleme din cauza scăderii traficului aerian şi a cererii de avioane, din cauza pandemiei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările