Intuiţie de miliardar. Cum a evitat Jeff Bezos pierderi de miliarde de dolari înainte de prăbuşirea burselor

Intuiţie de miliardar. Cum a evitat Jeff Bezos pierderi de miliarde de dolari înainte de prăbuşirea burselor

Milioane de oameni din întreaga lume şi-au pierdut locurile de muncă, iar miliarde de dolari au fost şterse din valoarea pieţelor bursiere, însă cel mai bogat om din lume a avut noroc, scrie The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jeff Bezos, proprietarul Amazon, este astăzi mai bogat cu 5,5 miliarde de dolari decât la începutul anului. Averea sa „pe hârtie”, deţinută în mare parte în acţiuni Amazon, a crescut cu 3,9 miliarde de dolari numai joi, la 120 miliarde de dolari.

Bezos a beneficiat săptămâna aceasta de cel mai bun raliu de trei zile de pe piaţa bursieră, din 1933 până în prezent. Acest context a ajutat preţul acţiunilor Amazon să recupereze aproape toate pierderile din această lună. Ele se tranzacţionau vineri la aproximativ 1.920 de dolari, deşi uşor în scădere faţă de nivelul maxim de 2.170 de dolari în februarie. Bezos deţine aproximativ 12% din acţiunile Amazon.

Miliardarul s-a salvat de la pierderi mai mari prin vânzarea unui pachet mare din acţiunile Amazon în februarie, înainte ca scara globală a crizei coronavirusului să fie recunoscută pe deplin şi înainte de prăbuşirea pieţei bursiere.

Bezos a vândut acţiuni Amazon în valoare de 3,4 miliarde de dolari în prima săptămână a lunii februarie, chiar înainte ca preţul acţiunilor să atingă valori maxime. Această sincronizare a fost aproape perfectă. Vânzările de acţiuni, care reprezentau aproximativ 3% din participaţia sa totală, au fost mult mai mari decât cele făcute de Bezos în lunile anterioare. Stocul vândut a fost la fel de mare precum cel cumulat din ultimele 12 luni, conform unei analize Wall Street Journal.

Alţi directori americani care au fost norocoşi sau deştepţi prin vânzarea unor pachete mari din acţiunile lor în februarie îl includ pe Larry Fink, directorul executiv al managerului de fonduri de investiţii BlackRock, care a economisit pierderi potenţiale de 9 milioane de dolari.

În total, directorii americani au vândut aproximativ 9,2 miliarde de dolari în acţiuni ale companiilor pe care le conduc cu cinci săptămâni înainte de căderea burselor. Vânzarea înainte de colapsul de 30% al pieţei i-a salvat de pierderi pe hârtie de 1,9 miliarde de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: