Creşte preţul vacanţelor peste hotare. Cu cât a scăzut valoarea turismului pentru economia globală

Creşte preţul vacanţelor peste hotare. Cu cât a scăzut valoarea turismului pentru economia globală

FOTO: Shutterstck

Preţurile pentru vacanţe peste hotare urmează să crească anul acesta din cauza cererii acumulate şi a numărului mai redus de avioane în serviciu, a avertizat directorul executiv al Booking.com, Glenn Fogel, la BBC, potrivit Economedia.

Potrivit acestuia „preţurile sunt deja în creştere”, multe companii aeriene reducând semnificativ numărul de zboruri pe care le operează din cauza restricţiilor de călătorie.
 
Sursa citată menţionează că, o lipsă de claritate cu privire la modul în care guvernele vor proceda la recunoaşterea vaccinului şi la testarea statutelor din alte ţări, perturbă industria călătoriilor, care a fost puternic afectată de pandemia de Coronavirus.
 
Fogel consideră că un singur sistem ar fi util: „Atât de mulţi oameni diferiţi din atâtea guverne diferite vorbesc despre programe diferite, dar în acest moment nu există nimic care să fie unificat, deci este foarte confuz”.
 
În prezent sunt explorate mai multe sisteme, inclusiv permisul de călătorie al Asociaţiei Internaţionale a Transportului Aerian (IATA), care este testat de o serie de companii aeriene.
 
Între timp, Uniunea Europeană lucrează la pregătirea unui permis digital în timp pentru vacanţele de vară.
„Există atât de multă cerere acumulată”, a spus Fogel. „Toată lumea vrea să călătorească, dar noi toţi vrem să o facem în siguranţă”.
 
Lipsa de claritate a afectat finanţele proprietarului Booking.com din SUA, Booking Holdings, care deţine şi Kayak şi Rentalcars.com.
 
Veniturile pentru cele trei luni până la sfârşitul lunii martie au scăzut la 1,1 miliarde de dolari – cu 50% mai mici decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Cifrele din World Travel & Tourism Council (WTTC) reflectă o imagine similară în întreaga industrie, arătând că valoarea turismului pentru economia globală a scăzut de la aproape 9.200 miliarde de dolari în 2019 la 4.700 miliarde de dolari în 2020.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările