Brandul Thomas Cook a fost cumpărat de chinezi cu 12,7 milioane euro

Brandul Thomas Cook a fost cumpărat de chinezi cu 12,7 milioane euro

FOTO Arhivă

Brandul agenţiei de turism Thomas Cook, intrată în faliment în luna septembrie, a fost achiziţionat de agenţia de turism Club Med, deţinută de compania chineză Fosun, pentru 11 milioane lire sterline (12,7 milioane euro), potrivit BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fosun va achiziţiona, de asemenea, şi brandurile hoteliere Casa Cook şi Cook's Club, potrivit BBC.

Fosun a fost cel mai mare acţionar al Thomas Cook şi anunţase în această vară, înainte de falimentul agenţiei, că va investi 450 milioane lire sterline (521 milioane euro) în companie, într-un plan de salvare estimat în total la 900 milioane lire sterline (1,04 miliarde lire sterline).

Planul de salvare a agenţiei nu a funcţionat însă, după ce băncile au mai cerut 200 milioane lire sterline (231 milioane euro) în plus.

În octombrie, Hays Travel a anunţat că va cumpăra cele 555 de unităţi ale Thomas Cook. Suma achiziţiei a fost estimată la 6 milioane lire sterline (7 milioane euro).

Aproximativ 600.000 de turişti au rămas blocaţi, la finalul lunii septembrie, în urma falimentului Thomas Cook, cel mai vechi operator de călătorii din lume, ce a dus la declanşarea celei mai mari operaţiuni de repatriere pe timp de pace din istoria Marii Britanii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: