CONFIRMARE Pensionarii vor putea în continuare să primească pensia prin poştă

CONFIRMARE Pensionarii vor putea în continuare
să primească pensia prin poştă

Noul ministrul al Muncii, Marius Budăi, spune că pensiile vor fi plătite în continuare atât prin bănci, cât şi prin Poşta Română, iar pensionarii vor putea să opteze.

Ştiri pe aceeaşi temă

„E foarte important ca românii să se simtă respectaţi şi protejaţi. O să le spun aşa: că PSD, cât va fi la guvernare în alianţă cu ALDE, ne propunem să îi respectăm şi să ne ţinem de cuvânt. Cu siguranţă va continua acest mod de a plăti pensiile prin cont, pensionarii ridicând banii de la bancomate, dar va continua şi plata prin Poşta Română. În ultima şedinţă de guvern am mărit cuantumul sumei plătite către Poşta Română pentru serviciile noastre. Pensionarii vor avea opţiunea de a alege“, a spus Marius Budăi, citat de Romania TV.

Surse din Ministerul Muncii spuneau, recent, pentru „Adevărul”, că la Ministerul Muncii nu există în prezent un proiect pentru plata pensiilor exclusiv pe card.

„Nu există niciun proiect de acest fel la Ministerul Muncii şi nici nu va exista în viitorul apropiat”, au declarat oficiali din minister pentru „Adevărul“, întrebaţi dacă plata pensiilor se va face pe card, începând cu anul 2019, precum a anunţat ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici.

Drept urmare, pensionarii cărora pensia le era adusă acasă, prin poştaş, vor beneficia în continuare de acest serviciu.

„Adevărul“ a contactat reprezentanţi ai Ministerului Muncii pentru a clarifica declaraţiile făcute de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, la începutul lunii octombrie. Ministerul Muncii este cel care trebuie să iniţieze un astfel de proiect, deoarece Casa Naţională de Pensii este în subordinea sa.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat în urmă cu o lună, că vrea ca statul să nu mai dea 600 de milioane lei anual pentru expedierea pensiilor prin Poşta Română.

citeste totul despre: