Prima finanţare prin IMM Invest merge la o companie care se reorientează către măşti şi combinezoane

Prima finanţare prin IMM Invest merge la o companie care se reorientează către măşti şi combinezoane

Banca Românească este cea care a acordat primul credit de investiţii prin IMM Invest

Primul credit acordat prin Programul IMM Invest România va merge la o companie din Ploieşti pentru a demara producţia de măşti şi combinezoane de protecţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

FNGCIMM şi Banca Românească anunţă acordarea primului credit de investiţii în valoare de 1.480.000 lei şi prima linie de credit pentru finanţarea capitalului de lucru în valoare de 1.100.000 lei în cadrul Programului IMM Invest România, acordat companiei Rexton Grup din Ploieşti, judeţul Prahova.

În urma unor investiţii în echipamente, firma va demara producţia de măşti, combinezoane de protectie şi alte echipamente specializate, necesare în prevenţia răspândirii COVID-19, arată un comunicat al băncii.

Reprezentanţii băncii consideră că prin accesarea acestor fonduri puse la dispoziţia companiilor locale de către statul român, acestea au posibilitatea de a-şi continua sau chiar dezvolta activitatea, de a menţine şi crea noi locuri de muncă, şi implicit, de a contribui la atenuarea efectelelor macro-economice negative ale pandemiei COVID-19.

Victor Purţuc, Directorul General al Rexton Grup, a declarat, cu ocazia semnării contractului cu Banca Românească, că programul ajută firma să creeze încă 15 locuri noi de muncă, să stabilească o ţintă pentru cifra de afaceri din acest an la nivelul anului 2019 şi să contribuie cu produse critice în lupta împotriva efectelor din planul sănătăţii publice a pandemiei cu COVID-19.

„Investiţiile pe care le vom face vor fi direcţionate spre utilaje moderne capabile să realizeze cusături fără aţă - pe principiul încălzirii locale prin emitere de sunete de înaltă frecvenţă - şi în echipamente moderne de croit cu laser. Nu în ultimul rând, linia de credit pentru finanţarea capitalului de lucru va asigura aprovizionarea cu materii prime necesare procesului de producţie, plata salariilor şi a taxelor”, a afirmat Purţuc.

Compania Rexton Grup a fost fondată în 2007, are ca obiect de activitate fabricarea de articole de îmbrăcăminte pentru femei şi are în prezent 140 de angajaţi. Produsele fabricate în Ploieşti ajung pe rafturile unor nume de marcă precum Next, Zadig & Voltaire, ASOS sau Mrs Selfridge.

Banca Românească beneficiază de 340 milioane lei din plafonul total al garanţiilor alocate de către Ministerul Finanţelor Publice pentru „Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii - IMM Invest România ”, derulat prin intermediul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN).

Programul IMM Invest a primit 67.433 solicitări înscrise în acest moment în aplicaţia www.imminvest.ro. În mai puţin de o săptămână de la deschiderea aplicaţiei, un număr de 54.872 de cereri au fost analizate, iar un număr de 25.675 solicitări ale IMM-urilor au fost deja transmise la bănci pentru aprobarea acordului de finanţare, a declarat Dumitru Nancu, Directorul General al FNGCIMM.

„Programul guvernamental IMM Invest este cel mai amplu program de finanţare a companiilor mici şi mijlocii derulat vreodata în România, în urma căruia estimăm că va fi susţinut un număr de peste 40.000 de IMM -uri şi vor fi salvate cel puţin 500.000 de locuri de muncă. România este singura ţară din Uniunea Europeană care are aprobată schema de ajutor de stat cu garanţii în nume şi cont stat de până la 90%, iar dobânda, comisionul de risc şi comisionul de garantare sunt 0. La mai puţin de o lună de la aprobarea schemei de ajutor de stat a României în valoare de 3,3 miliarde de euro dedicată susţinerii IMM-urilor, programul IMM Invest România a devenit o realitate”, susţine Dumitru Nancu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările