Scriitorul american Stephen King a vândut unor adolescenţi drepturile de ecranizare a unei povestiri pentru un dolar

Scriitorul american Stephen King a vândut unor adolescenţi drepturile de ecranizare a unei povestiri pentru un dolar

Scriitorul american Stephen King

Scriitorul american Stephen King i-a permis unui grup de adolescenţi din sudul Ţării Galilor să facă un film după una dintre poveştile sale, cerând drepturi de autor de 1 dolar, informează The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tinerii din Tredegar  (zona Blaenau Gwent), îşi vor petrece următoarele luni lucrând la scenariu, înainte de a filma „Stationary Bike”. 

Nu vor avea voie să obţină profit de pe urma filmului, dar speră că proiectul lor va fi proiectat în festivaluri şi că îi vor trimite lui King o copie a acestuia, partea a înţelegerii făcute cu autorul. 

Membrii academiei de Film Balenau Gwent, care este sprijinită de ”Children in Need” de la BBC, sunt cei care au descis să îi trimită o scrisoare autorului, fiind de asemenea, cei care s-au ocupat de distribuţia filmului, mai scrie The Guardian. 

Reprezentanţii lui King (71 de ani) au trimis un răspuns în mai puţin de 24 de ore în care au explicat paşii necesari pentru obţinerea drepturilor de autor, a explicat Kevin Phillips, de la Green Valley Film Producions. 

„Au fost fantastici. În câteva zile, contractul a fost semnat şi am trimis un dolar în SUA”, a declarat Phillips pentru cotidianul britanic. 

Povestea scrisă de Stephen King este despre un artist pe nume Richard Sefkitz care începe să pedaleze pe o bicicletă de fitness aflată în subsolul clădirii din New York în care locuieşte pentru a reduce colesterolul. Pentru a evita plictiseala, acesta cumpără hărţi şi plăuieşte o rută de la New York până în oraşul Herkimer, în fiecare zi notând numărul de kilometri parcurşi. Totuşi, pe măsură ce se apropie de ţintă, începe să fie bântuit de gânduri bizare că cineva l-ar urmări în cursele sale.

Ca subsol, creatorii filmului vor folosi culisele ”Little Theatre Cinema” din Tredegar, dar pot alege şi locaţii exterioare pentru filmări, inclusiv munţi şi păduri din zone post-industriale. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: