J.K Rowling, Margaret Atwood şi Salman Rushdie, printre 150 de personalităţi care semnează o scrisoare ce condamnă „anularea culturală“

J.K Rowling, Margaret Atwood şi Salman Rushdie, printre 150 de personalităţi care semnează o scrisoare ce condamnă „anularea culturală“

J.K Rowling, Margaret Atwood şi Salman Rushdie FOTO metinews.com

J.K Rowling, Margaret Atwood şi Salman Rushdie se află printre cele 150 de personalităţi care au semnat o scrisoare în care condamnă „anularea culturală" aşa cum este cunoscută maselor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Anularea culturală" este un termen folosit să descrie indivizii care au distribuit o opinie nepopulară sau al căror comportament este considerat ofensator, care sunt „penalizaţi" pe reţelele de socializare, scrie news.ro 

Rowling este un astfel de exemplu, din cauza opiniilor sale cu privire la comunitatea transsexuală. 

Atwood a fost criticată în 2016 după ce a susţinut o scrisoare deschisă prin care solicita University of British Columbia din Canada să explice motivele pentru care romancierul Steven Galloway a fost suspendat şi demis după acuzaţii de agresiune sexuală. Şi romanul lui Rushdie "The Satanic Verses" a atras critici de-a lungul anilor pentru reprezentarea convingerilor sale islamice. 

Alţi semnatari ai scrisorii sunt autorii Martin Amis şi Jeffrey Eugenides, intelectualii Malcolm Gladwell şi Noam Chomsky, muzicianul de jazz Wynton Marsalis, psihologul Steven Pinker, feminista Gloria Steinem, meastrul şahist Gary Kasparov şi jurnalistul de la CNN şi The Washington Post Fareed Zakaria.

În scrisoare, publicată marţi în Harper’s Magazine, se arată: "Schimbul liber de informaţii şi idei, elementul vital al unei societăţi liberale, a început să devină zilnic din ce în ce mai restrictiv. Deşi ne aşteptam la asta din partea dreptei radicale, cenzura se răspândeşte şi mai mult în cultura noastră: cu intoleranţă faţă de opinii diferite, o modă pentru oprobriu public şi ostracizare, şi cu tendinţa de a dilua politici publice complexe, afectând reperele morale". 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: