Stiri despre valeriana

  36 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum se prepară
salata cu piept de raţă afumat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se prepară salata cu piept de raţă afumat

  Un preparat culinar uşor, de primăvară, salata cu piept de raţă afumat este uşor de preparat, iar ingredientele ce o compun vor fi o încântare pentru papilele gustative.

 • Cum se obţine maceratul de valeriană, sedativul natural pe care-l poţi prepara acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se obţine maceratul de valeriană, sedativul natural pe care-l poţi prepara acasă

  Recunoscută pentru proprietăţile sale analgezice, antiseptice, hipotensive, antispasmotice, sedative, diuretice şi hipnotice, valeriana este una dintre cele mai cultivate plante de leac. Formele de administrare comune sunt ceaiurile şi tincturile, însă există şi alte modalităţi în care planta poate fi folosită în scop terapeutic.

 • Topul plantelor care ne ajută să dormim mai bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul plantelor care ne ajută să dormim mai bine

  Fie din cauza stresului, fie din motive medicale, din ce în ce mai mulţi oameni au probleme cu somnul, insomniile ajungând adesea să le afecteze activitatea profesională. Există mai multe plante ce înlocuiesc cu succes somniferele şi ne ajută să avem un somn mai bun.

 • 5 plante pentru un somn odihnitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 plante pentru un somn odihnitor

  Dacă nu poţi să dormi, nu te repezi la pastile! Adu-ţi aminte că natura îţi pune la îndemână remedii pentru aproape orice problemă.

 • Ceaiuri de ajutor când vrei să te laşi de fumat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiuri de ajutor când vrei să te laşi de fumat

  Te-ai decis să scapi de obiceiul nesănătos de a fuma şi ştii cât de dificilă este perioada care urmează? Aceste infuzii te ajută să te înfrânezi când ai pofta de a mai aprinde o ţigară!

 • Ceaiuri potrivite pentru orice afecţiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiuri potrivite pentru orice afecţiune

  O băutură delicată, mai de iarnă, care mai are şi proprietăţi curative. Te calmează, te ajută să te trezeşti, îţi dă energie.... pentru orice vrei, găseşti un ceai potrivit. Cum să faci, ce să faci, ce ceaiuri trebuie să-ţi iei şi la ce sunt ele bune îţi arătăm noi în continuare.

 • Pericolele
stresului cronic. Cum gestionăm problema
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericolele stresului cronic. Cum gestionăm problema

  Stresul se poate acumula la un nivel semnificativ către finalul zilei. Jobul, copiii, viaţa socială, toate mai adaugă câte ceva la acest sindrom al vieţii moderne. În timp, aceste acumulări pot duce la declanşarea unor boli. Cum putem gestiona această problemă.

 • Sfaturile bunicii: remedii naturale pentru
a scăpa de insomnie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfaturile bunicii: remedii naturale pentru a scăpa de insomnie

  Insomnia reprezintă o afecţiune din ce în ce mai des întâlnită în societatea contemporană. Pentru un somn liniştit, sfaturile bunicilor par a da cele mai bune rezultate, acestea fiind susţinute chiar de specialişti.

 • Plante care
schimbă dispoziţia. În bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante care schimbă dispoziţia. În bine

  Schimbările hormonale care au loc în organism pot determina treceri bruşte de la bucurie la iritabilitate, anxietate şi, uneori, depresie. Alături de vitaminele B complex, magneziu şi acizi graşi omega-3 o serie de plante ajută la păstrarea stării de bine.

 • Cum să alungi stările de anxietate cu remedii naturale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să alungi stările de anxietate cu remedii naturale

  Anxietatea a devenit una dintre cele mai răspândite tulburări, fiind o consecinţă a faptului că nu reuşeşti să ai constant o certitudine a unui viitor asigurat şi apar astfel  tot mai frecvent şi excesele de violenţă. S-a dovedit faptul că multe plante medicinale sunt benefice în tratamentul anxietăţii, iar natura îţi pune la dispoziţie toate resursele ei, tu doar trebuie să le alege pe cele potrivite ţie.

 • Sucuri şi ceaiuri care te ajută să dormi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sucuri şi ceaiuri care te ajută să dormi

  Toată lumea are o rutină înainte de culcare, care îi ajută să adoarmă mai uşor. Unii fac o baie caldă, alţii citesc o carte. Dar există un lucru pe care ar trebui să îl cu toţii, ca să ne vină somnul mai repede: o băutură consumată cu o oră înainte de culcare.

 • 5 remedii naturiste contra anxietăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 remedii naturiste contra anxietăţii

  Stările de anxietate şi de iritabilitate pot fi ameliorate şi cu ajutorul remediilor din plante. Descoperă care sunt cele mai indicate leacuri!

 • Remedii contra stărilor nervoase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii contra stărilor nervoase

  Nu există persoană care să nu fi suferit vreodată din pricina stărilor nervoase. Indiferent care este cauza acestora, fie unele boli, fie unii factori externi, există leacuri la care poţi apela.

 • Valeriana, cel mai popular sedativ natural. Cum se prepară pentru calmarea tulburărilor emoţionale grave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valeriana, cel mai popular sedativ natural. Cum se prepară pentru calmarea tulburărilor emoţionale grave

  Numită popular şi iarba pisicii, odolean sau guşa porumbelului, valeriana este un bun calmant, cu efecte excelente în tratarea durerilor de cap şi a insomniilor, a stresului, isteriei, oboselii, migrenelor, stărilor de teamă, nervozitate şi frică, dar şi a palpitaţiilor, tahicardiei, balonării şi crampelor stomacale, iar lista capacităţilor sale terapeutice poate continua.

 • Cum trebuie consumată valeriana ca să nu ai dureri de cap. Leacul miraculos care alungă frica şi gândurile negre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum trebuie consumată valeriana ca să nu ai dureri de cap. Leacul miraculos care alungă frica şi gândurile negre

  Bogată în vitamina C şi acid folic, valeriana, numită popular odolean, salata mielului sau iarba pisicii, ajută la energizarea organismului, alungă stresul, calmează stările nervoase şi redă somnul odihnitor. Dacă nu este folosită după sfatul medicului poate are efecte periculoase. Consumată în cantităţi mari, provoacă indigestii, ameţeli şi dureri de cap.

 • Alimente care te
ajută să slăbeşti rapid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care te ajută să slăbeşti rapid

  Dacă eşti deja la dietă sau te pregăteşti să dai jos două-trei kilograme înainte de sărbători, află care sunt alimentele campioane la slăbire.

 • Cele mai bune ceaiuri care-ţi reduc pofta de dulce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune ceaiuri care-ţi reduc pofta de dulce

  Când pofta de mâncare este tot mai mare, iar regimul de slăbire este tot mai greu de ţinut, unele plante medicinale pot fi soluţia. Plantele care taie pofta de mâncare dau senzaţia de saţietate şi sunt un ajutor de nădejde în curele de slăbit.

 • Mierea de albine, de mii de ani remediul la îndemână pentru tratarea insomniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mierea de albine, de mii de ani remediul la îndemână pentru tratarea insomniei

  Conform specialiştilor în remedii naturiste, insomnia poate fi tratată sau chiar evitată prin consumul frecvent de miere de albine, un aliment care îmbunătăţeşte şi prelungeşte somnul de refacere. De asemenea, valeriana, sunătoarea, sulfina şi floarea pasiunii pot reduce tulburările de somn.

 • Plante care te ajută să dormi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante care te ajută să dormi

  Problemele cu somnul nu strică doar nopţile, ci şi zilele celor care nu dorm bine. Şi asta deoarece de calitatea odihnei nocturne depinde calitatea sănătăţii fizice, dar şi psihice. E o relaţie axiomatică, ne atrag atenţia specialiştii. Combaterea tulburărilor de somn trebuie să devină o prioritate, de aceea vă propunem câteva plante care te ajută să dormi.

 • 7 ajutoare naturale în timpul menopauzei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 ajutoare naturale în timpul menopauzei

  Unele femei trec de menopauză fără probleme deosebite. Pentru celelalte, natura a pregătit mai multe remedii care să le ajute să facă faţă acestei perioade deosebite din viaţa lor.

 • Reţete naturiste contra nopţilor albe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţete naturiste contra nopţilor albe

  Există numeroase plante cu acţiune sedativă şi relaxantă, care te ajută nu numai să adormi uşor, ci şi să ai un somn odihnitor.

 • Ceaiul potrivit pentru fiecare afecţiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiul potrivit pentru fiecare afecţiune

  Multe dintre micile neplăceri cu care te poţi confrunta zilnic pot fi tratate cu ajutorul plantelor. Află ce ceaiuri îţi poţi face acasă, în funcţie de problema avută.

 • Plante benefice pentru a renunţa la fumat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante benefice pentru a renunţa la fumat

  Ai nevoie de multă voinţă pentru a renunţa la nocivele ţigări. Bineînţeles, există medicamente care te vor ajuta să combaţi acest viciu, însă de ce ai apela la ele când în natură găseşi aliaţi în lupta împotriva ţigărilor?

Modifică Setările