Cum scapi de insomnie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu reuşeşti să adormi, nu apela imediat la somnifiere. Încearcă mai întâi să scapi de tulburările de somn cu ajutorul remediilor naturale.

Tinctura de valeriană

Cunoscută şi sub denumirea de iarba pisicii sau guşa porumbelului, valeriana este folosită în tratarea tulburărilor emoţionale şi a insomniilor. Poţi să foloseşti planta sub formă de infuzie, pulbere sau tinctură. Tinctura de valeriană măreşte perioada de somn şi îmbunătăţeşte calitatea acestuia. Pune într-un borcan cu filet 20 de linguri de pulbere de rădăcină de valeriană. Adaugă 2 căni (500 ml) de alcool alimentar de 70 de grade. Închide borcanul ermetic şi lasă-l la macerat, timp de 2 săptămâni, într-un loc călduros. Filtrează amestecul şi pune-l în sticluţe mici, închise la culoare. Se administrează seara, la ora 7, şi apoi înainte de culcare, câte o linguriţă de tinctură, diluată cu puţină apă. Fă tratamentul timp de 6 săptămâni.

Ceaiul de muşeţel

Dacă nu reuşeşti să aţipeşti încearcă să bei o jumătate de cană cu ceai de muşetel înainte să te pui în pat. Muşeţelul contine uleiuri volatile, care reglează somnul. Pune o lingură cu flori de muşeţel într-o cană. Toarnă 150 ml de apă clocotită şi lasă la infuzat 10 minute.

Descoperă care sunt celelalte remedii împotriva insomniilor pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite