Sfaturile bunicii: remedii naturale pentru a scăpa de insomnie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Insomnia reprezintă o afecţiune din ce în ce mai des întâlnită în societatea contemporană. Pentru un somn liniştit, sfaturile bunicilor par a da cele mai bune rezultate, acestea fiind susţinute chiar de specialişti.

Dacă suferiţi de insomnie sau de alte tulburări ale somnului, remediile recomandate de bunici dau mereu rezultate, beneficiile acestora fiind recunoscute chiar şi de specialiştii în domeniu. Printre cele mai cunoscute se numără consmul de lapte cald, ceaiul de muşeţel sau alte ingrediente care vă vor ajuta să adormiţi mai uşor şi să odihniţi mai bine, scrie foodandourhealth.com.

Scorţişoară

Scorţişoara are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătăţirea somnului. Adăugaţi ¼ de linguriţă de scorţişoară într-un pahar cu lapte cald şi beţi amestecul înainte de a merge la culcare.

Şofran

Sofranul are proprietăţi sedative uşoare care pot trata insomnia şi alte tulburări de somn. Adăugaţi puţin şofran într-un pahar de lapte cald, apoi beţi amestecul. Şofranul poate fi adăugat şi în ceaiuri, având proprietăţi calmante.

Ceai de muşeţel

Ceaiul de muşeţel este cunoscut din cele mai vechi timpuri ca un remediu natural pentru un somn liniştit. Deşi oamenii de ştiinţă încă nu sunt siguri ce compus din planta medicinală ne ajută să dormim mai bine, totul se poate datora efectului apigeninului. Pentru a pregăti ceai de muşeţel nu este nevoie decât să adăugaţi o linguriţă de flori într-o ceaşcă de apă fierbinte.

Ceai de salată

Unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru insomnie este ceaiul de salată. Salata este de obicei consumată ca atare, dar poate fi folosită şi pentru prepararea unui ceai. Doar fierbeţi câteva frunze în apă şi presaţi amestecul, apoi adăugaţi puţină miere. Beţi amestecul cu o oră înainte de culcare

Valeriană şi ceai de nucşoară

Ambele sunt ierburi cu proprietăţi sedative, relaxând muşchii şi ajutându-vă să adormiţi mai uşor. Se amestecă o jumătate de linguriţă de valeriană şi puţină nucşoară rasă, peste care se adaugă apă fierbinte. Se lasă ceaiul să se răcească timp de 15 minute înainte de a-l bea. Amestecul este foarte puternic, nefiind recomandată utilizarea mai mult de 2-3 săptămâni.

Seminţe de chimen

Seminţele de chimen reprezintă unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru somn. Adăugaţi o linguriţă praf de chimen peste o banană pisată şi consumaţi amestecul înainte de a merge la culcare. Dacă nu aveţi praf de chimen, mâncaţi seminţe de chimen proaspăt.

Banană

Bananele sunt un remediu vechi împotriva insomniei. Acestea sunt bogate în triptofan, un compus care creşte nivelul de serotonină şi reglează somnul. În afară de triptofan, bananele conţin minerale precum calciu, potasiu şi fier, care vă vor ajuta să dormiţi mai bine.

O baie fierbinte

Făcând o baie fierbinte cu cel puţin două ore înainte de a merge la culcare, puteţi trata insomnia şi vă puteţi relaxa corpul, eliminând tensiunile. Pentru rezultate mai bune, adăugaţi câteva picături de ulei esenţial în cadă, recomandate fiind cele de lămâie, muşeţel, rozmarin sau lavandă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite