Stiri despre ureche

  36 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Medic ORL despre sforăit. „Poate creşte riscul de hipertensiune arterială sau AVC”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medic ORL despre sforăit. „Poate creşte riscul de hipertensiune arterială sau AVC”

  Dr. Anamaria Matioc (44 de ani), medic primar ORL şi coordonator al Compatimentului ORL din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău, a explicat pentru cititorii "Adevărul" în ce situaţii este recomandată extirparea amigdalelor şi a polipilor, cum putem scăpa de sforăit, dar şi de ce nu trebuie să folosim beţişoare de urechi.

 • Nu ignora simptomele otitei!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu ignora simptomele otitei!

  Deşi copiii fac mai des otită, această afecţiune nu-i ocoleşte nici pe adulţi. Pentru a evita complicaţiile, e bine să nu ignori simptomele otitei şi să mergi la medic.

 • Românii
care vor să scoată organe la imprimanta 3D
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii care vor să scoată organe la imprimanta 3D

  La 36 de ani, Călin Brandabur şi echipa lui de ingineri pasionaţi sunt printre norocoşii angrenaţi în cercetarea biotehnologică de vârf. Imprimanta 3 D pe care au conceput-o şi despre care spun că este 95% românească a reuşit să printeze până acum pavilionul unei urechi. Nu peste multă vreme, probabil, maşinăria va fi capabilă să printeze organe, lucru care va rezolva multe probleme de sănătate ale omenirii.

 • Cele mai periculoase remedii din popor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai periculoase remedii din popor

  Unele leacuri, inofensive la prima vedere, ne pot face mai mult rău decât bine. De aceea, e bine să ştii care sunt cele mai periculoase remedii din popor.

 • Ce trebuie să faci dacă ai urechea înfundată?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să faci dacă ai urechea înfundată?

  Dacă ai urechea înfundată, mergi cât se poate de repede la un medic ORL-ist. Acesta poate fi semnul unei boli grave care te poate lăsa fără auz. Află despre ce este vorba de la dr. Daniel Mirea, medic primar ORL la Spitalul „Elias”. Totodată, medicul explică de ce se înfundă urechile când urcăm la 2.000 de metri şi ce trebuie să facem pentru a preveni complicaţiile.

 • Fiecare al treilea
moldovean în etate îşi pierde auzul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fiecare al treilea moldovean în etate îşi pierde auzul

  Fiecare a treia persoană din Republica Moldova cu vârsta de peste 65 de ani este afectată de pierderea auzului. Zgomotul este printre cauzele principale care pot duce la scăderea auzului sau pierderea lui totală. Atenţionarea este făcută de Ministerul Sănătăţii în contextul marcării, în data de 3 martie, a Zilei Internaţionale a Îngrijirii Urechii, transmite IPN.

 • Tot ce trebuie să ştii despre otită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot ce trebuie să ştii despre otită

  Infecţiile urechii sunt frecvente la copiii mici, însoţind adesea o răceală. Netratate, otitele pot slăbi auzul sau pot duce chiar la pierderea acestuia.I

 • Cât ne costă dependenţa de smartphone?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât ne costă dependenţa de smartphone?

  Ridurile de expresie sunt istorie, pentru că nu viaţa lasă semne pe faţă, ci dependenţa noastră de smartphone. Acelaşi dispozitiv care ne provoacă dureri de gât sau degete umflate este responsabil pentru o nouă condiţie: mărirea lobului urechii.

 • Tatuajul în ureche, accesoriu la modă în 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tatuajul în ureche, accesoriu la modă în 2014

  Miley Cyrus şi Rihanna sunt numai două dintre vedetele care au dat tonul unui nou trend. În ideea că baba suferă la frumuseţe, mai ales atunci când vrea să iasă cu orice preţ în evidenţă, tot mai multe persoane copiază celebrităţile şi îşi împodobesc urechile cu tatuaje.

 • Tot ce trebuie să ştii despre otită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot ce trebuie să ştii despre otită

  De fiecare dată când este frig afară, ambele urechi îţi amorţesc şi o durere seacă îşi face simţită prezenţa? Poate fi vorba de o simplă sensibilitate la frig, însă nu exclude şi ceva mai serios. Însoţite de mâncărimi sau chiar de scurgeri, toate aceste simptome pot sublinia prezenţa otitei.

 • Lăsat fără jumătate de ureche de un „canibal“ cu epoleţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lăsat fără jumătate de ureche de un „canibal“ cu epoleţi

  Andrei Grier, un tânăr din Chişinău, a rămas fără jumătate de ureche, după ce a fost muşcat de un poliţist. Agresorul a fost condamnat la trei ani cu suspendare. Procurorii susţin că i-a fost aplicată o pedeapsă prea blândă.

 • Timpanul: atenţie, fragil!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timpanul: atenţie, fragil!

  Obişnuieşti să-ţi cureţi urechile cu beţişoare speciale? Ai grijă! Ele pot ajunge la timpan, o membrană uşor de perforat. Iată cum poţi evita această suferinţă şi care sunt cele mai bune metode de îngrijire.

 • Infractor împuşcat la Dumbrăveni de poliţiştii care îl urmăreau
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Infractor împuşcat la Dumbrăveni de poliţiştii care îl urmăreau

  Infractorul a fost surprins vineri seara de o patrulă de Poliţie şi a încercat să fugă la volanul unei maşini. Mai mult decât atât, hoţul a vrut să lovească poliţiştii cu autoturismul, iar unul dintre ei a folosit arma din dotare pentru a-l opri.

 • Aşa tratezi infecţiile urechii cu remedii naturale!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşa tratezi infecţiile urechii cu remedii naturale!

  Banalele răceli se pot complica, mai ales în cazul copiilor, cu infecţii ale laringelui, ale sinusurilor şi ale urechilor. Durerea puternică pe care o provoacă otitele poate fi atenuată cu remedii locale sau generale sută la sută naturale.

 • De ce ne scoate din minţi zgâriatul tablei cu unghiile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ne scoate din minţi zgâriatul tablei cu unghiile

  Majoritatea dintre noi nu suportă sunetul unghiilor care zgârie tabla, însă fără să ştie nexplicaţia. Un muzicolog german şi unul austriac au descoperit de ce ne scoate din minţi acest sunet.

 • La spital după ce un vecin l-a muşcat de ureche
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La spital după ce un vecin l-a muşcat de ureche

  Un tânăr de 26 de ani, din municipiul Focşani, a ajuns ieri după - amiază pe mâna medicilor din cadrul Secţiei de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean după ce un vecin, în vârstă de 56 de ani, l-a muşcat de ureche.

Modifică Setările