Cele mai periculoase remedii din popor

0
0

Unele leacuri, inofensive la prima vedere, ne pot face mai mult rău decât bine. De aceea, e bine să ştii care sunt cele mai periculoase remedii din popor.

De la eliminarea cerumenului cu o lumânare până la tratarea arsurilor cu unt sau pastă de dinţi, aici sunt 4 remedii din popor, care nu au atât de multe beneficii precum crezi.

Cele mai periculoase remedii din popor. Curăţarea urechii cu o lumânarea

„Ceara este un lubrifiant natural pentru ureche“, spune Jennifer Smullen, medic american. „Aceasta hidroizolează urechea şi are un pH acid, prevenind astfel infecţiile urechilor“, explică doctorul.

Având în vedere beneficiile cerumenului pentru organism, de ce totuşi vrem s-o eliminăm? Medicii spun că unii oameni au o acumularea de ceară care provoacă mâncarime şi tulburări de auz. Astfel, mulţi, în loc să cearcă ajutor specializat, aleg să apeleze la un remediu din popor: eliminarea cerumenului cu o lumânare. Mai exact, se introduce capătul fără fitil al unei lumânări, după care acesteia i se dă foc. Căldura emanată va topi ceara, care va fi aspirată înspre exterior. Pe lângă faptul că acest experiment este foarte periculos, medicii atrag atenţia că el poate duce la pierderea auzului, arsuri în canalul urechii şi pe timpan.

Descoperă şi alte remedii periculoase pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite