Stiri despre teatrul bulandra

  90 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 14 ani fără Moţu Pittiş, cât să ai buletin să intri la Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  14 ani fără Moţu Pittiş, cât să ai buletin să intri la Bulandra

  Dintre toate sălile de teatru din Bucureşti eu iubesc cel mai mult sala de la Grădina Icoanei a Teatrului Bulandra. Mă leagă de ea amintiri pe care am să le port în tot universul atunci când voi fi doar o fărâmă minusculă de energie călătoare peste lumi.

 • Manuela Ciucur: „Teatrul Bulandra pentru mine înseamnă o viaţă ca un roman“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manuela Ciucur: „Teatrul Bulandra pentru mine înseamnă o viaţă ca un roman“

  Manuela Ciucur este de 35 de ani actriţă la cel mai prestigios teatru din ţară, Teatrul Bulandra. A jucat de-a lungul vremii alături de actori deveniţi legende în regia unor maeştri desăvârşiţi ai scenei ca Liviu Ciulei şi Ducu Darie. Despre marile ei întâlniri din teatru am vorbit şi noi cu Manuela Ciucur.

 • Bătălia de la Bulandra n-a existat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătălia de la Bulandra n-a existat

  Un critic de operă pe care-l urmăresc, cu interes, de ceva vreme a publicat zilele trecute un articol despre înlocuirea managerului interimar de la Teatrul Bulandra şi, în mare, alte chestiuni spinoase din sistemul artelor spectacolului.

 • Războiul de 30 de ani din teatrul românesc. Bătălia de la Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul de 30 de ani din teatrul românesc. Bătălia de la Bulandra

  În comunism, confictele din teatrele româneşti se rezolvau ideologic şi prin delaţiuni la „organe”. După Revoluţia din 1989, scandalurile au devenit publice şi intens mediatizate, de o urâţenie care a murdărit multe imagini de artişti.

 • Actori angajaţi ai Teatrului „Bulandra” denunţă „măsuri nocive” ale directorului interimar şi cer Gabrielei Firea să intervină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actori angajaţi ai Teatrului „Bulandra” denunţă „măsuri nocive” ale directorului interimar şi cer Gabrielei Firea să intervină

  Ei subliniază că actorul Marius Manole a renunţat la colaborarea cu instituţia, că angajamentul lui Constantin Dogioiu nu a mai fost prelungit şi că alţi doi actori au demisionat. Ei vorbesc despre „aspecte de o gravitate deosebită - situaţia prezentă din Teatrul «Bulandra» şi metoda de lucru a actualului management”.

 • Stâlpii societăţii, stâlpii Teatrului Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stâlpii societăţii, stâlpii Teatrului Bulandra

  Graţie unui spectacol realizat pentru televiziune de regizorul Dan Necşulea am avut parte în „săptămâna Victor Rebengiuc“ programată de Teatrul Bulandra de un regal teatral în care s-au exprimat la potenţial maxim câţiva dintre stâlpii acestui teatru de mare şi impunătoare tradiţie.

 • Teatru online. Lecţie de actorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. Lecţie de actorie

  După brutala interzicere a „Revizorului“, regizorul Lucian Pintilie nu a mai montat nici un spectacol de teatru în România. Nici înainte, nici după 1989.

 • Săptămâna Gina Patrichi la Teatrul „Bulandra”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Săptămâna Gina Patrichi la Teatrul „Bulandra”

  Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” dedică săptămâna 1-7 iunie actriţei Gina Patrichi. Astfel, în perioada menţionată se vor posta pe pagina oficială de facebook fotografii şi cronici ale spectacolelor în care a jucat Gina Patrichi, actriţă a Teatrului Bulandra în perioada 1964 – 1994.

 • Teatru online. „Ce ţi-e şi cu viaţa asta! Nu te
lasă să trăieşti!’’
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. „Ce ţi-e şi cu viaţa asta! Nu te lasă să trăieşti!’’

  Am văzut pentru prima oară, ‘’Oblomov ‘’, unul dintre marile spectacole ale ultimelor decenii, important nu doar pentru palmaresul regizoral al regretatului Alexandru Tocilescu sau al instituţiei producătoare, ci pentru tot ceea ce înseamnă teatrul românesc, în general, într-un decembrie îngheţat. Era un ger cumplit afară, iar gradele nu erau cu mult mai multe nici în sala de la Grădina Icoanei a Teatrului ‘’ Bulandra’’.

 • Teatrul Bulandra celebrează online Săptămâna Shakespeare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Bulandra celebrează online Săptămâna Shakespeare

  Ziua de 23 aprilie este una marcantă pentru lumea teatrului de pretutindeni pentru că reprezintă data naşterii lui William Shakespeare. Pentru a sărbători acest moment atât de special, Teatrul Bulandra intenţionează să dedice săptămâna, până pe 26 aprilie, operelor marelui dramaturg montate de-a lungul timpului pe cele două scene ale sale.

 • Teatru on line
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru on line

  Analizez în cronicile de mai jos două spectacole care, la data premierei, au însemnat motive de bucurie. Le-am revăzut zilele trecute datorită difuzării lor on line. Am făcut-o cu bucuria reîntâlnirii. 1.Filosofia supravegherii

 • Capodopere regizate de Yuri Kordonsky, transmise online la Bulandra VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capodopere regizate de Yuri Kordonsky, transmise online la Bulandra VIDEO

  Teatrul Bulandra continuă seria difuzărilor online – pe pe pagina oficială de facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro – cu trei spectacole care au rămas în memoria spectatorilor prin interpretări de excepţie şi puneri în scenă revoluţionare.

 • Actorul Constantin Drăgănescu a murit. Avea 84 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorul Constantin Drăgănescu a murit. Avea 84 de ani

  Cu doar o zi înainte de Ziua Mondială a Teatrului, actorul Constantin Drăgănescu a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani. A fost unul dintre artiştii de bază ai Teatrului Bulandra, cu apariţii  remarcabile şi în filme pe marele ecran.

 • Moştenirea doamnei Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moştenirea doamnei Bulandra

  În România, directorii de teatru nu-s directori, sînt manageri. De fapt, sînt manageri, dar sînt şi directori – fiindcă, pe lîngă atenţi mînuitori ai legislaţiei muncii, a achiziţiilor, a finanţelor publice etc., ei sînt şi vizionari ai artei, constructori de discurs instituţional etc. Şi pentru asta e nevoie, musai, să fie absolvenţi de Teatru.

 • Catinca
Maria Nistor: „Modelul meu de manager poate fi Doamna Bulandra”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Catinca Maria Nistor: „Modelul meu de manager poate fi Doamna Bulandra”

  Noua directoare a Teatrului Bulandra îşi revendică rădăcinile spirituale de la marii creatori care au marcat istoria acestei prestigioase instituţii. Dacă Ducu Darie a pregătit-o pentru a conduce teatrul, inspiraţia ei vine de la determinarea şi focul interior al Luciei Sturdza Bulandra.

 • Remember Liviu Ciulei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remember Liviu Ciulei

  Zilele trecute o mână de oameni l-au comemorat pe Liviu Ciulei, la Muzeul Naţional al Literaturii. La iniţiativa Marinei Spalas şi cu sprijinul Uniunii Teatrale UNITER.

 • A câta parte
din Richard III e în fiecare dintre noi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A câta parte din Richard III e în fiecare dintre noi?

  Nu voi insista în spaţiul acestei cronici asupra cercetării miracolului graţie căruia importantul spectacol Richard III, realizat la Teatrul bucureştean „L.S. Bulandra” de marele regizor Andrei Şerban, a apărut în cele din urmă în oferta ediţiei din anul 2019 a Festivalului Naţional de Teatru.

 • George Banu, la moartea lui Alexandru Darie: „Ducu nu s-a grăbit şi a dat abuziv timp timpului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Banu, la moartea lui Alexandru Darie: „Ducu nu s-a grăbit şi a dat abuziv timp timpului“

  Criticul de artă George Banu îi face un portret lui Alexandru Darie, care va fi înmormântat duminică, de la ora 13.00, la Cimitirul Belu. George Banu spune, exclusiv pentru Adevărul, că regizorul de teatru, care a murit, miercuri, la Fundeni, „nu s-a grăbit şi a dat abuziv timp timpului. E păcat căci azi, când dispare, opera îi pare a fi neîmplinită".

 • Teatrul Bulandra, despre boala lui Alexandru Darie: Nu s-a pus niciodată problema transplantului hepatic şi nu a fost vreodată pe nicio listă de transplant
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Bulandra, despre boala lui Alexandru Darie: Nu s-a pus niciodată problema transplantului hepatic şi nu a fost vreodată pe nicio listă de transplant

  Regizorul Alexandru Darie, care a murit, miercuri, la Institutul Clinic Fundeni,  va fi depus vineri,  ora 20.00, la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, până duminică, la ora 12.00. În acest interval vor avea loc, zilnic, slujbe religioase. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 22 septembrie, la ora 13.00, la Cimitirul Bellu, se anunţă într-un comunicat al teatrului, care face precizări şi despre  boala care l-a răpus pe artist.

 • Teatrul galant al lui Andrei Şerban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul galant al lui Andrei Şerban

  În aproape o lună, Andrei Şerban trece de la teatrul politic la comedia filosofică şi arta pentru artă, prin textele aceluiaşi Shakespeare, la aceeaşi companie (Bulandra). O distanţă mai mare între Richard 3 şi aceste Zadarnice chinuri ale dragostei, cu greu s-ar putea imagina.

 • Criticul de artă George Banu despre spectacolul lui Andrei Şerban: „Richard III, de foc şi de gheaţă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criticul de artă George Banu despre spectacolul lui Andrei Şerban: „Richard III, de foc şi de gheaţă“

  "După Iulius Cesar, văzut în urmă cu nişte decenii, drumul vieţii mă convoacă acum la întâlnirea cu Richard, maestrul politic, propus azi tot de Andrei Şerban. Repertoriul unui regizor nu e arbitrar, ci trasează  un parcurs, solicită o interpretare. Regizorul ascultă Istoria cu majusculă, dar şi pe sine...", scrie criticul de artă George Banu despre "Richard al III-lea", spectacolul lui Andrei Şerban de la Teatrul Bulandra.

 • Cronica unui spectacol politic: Richard 3 la Teatrul Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronica unui spectacol politic: Richard 3 la Teatrul Bulandra

  Andrei Şerban este regizorul român cu cea mai importantă şi complexă carieră internaţională din toate timpurile. Importantă pentru că este lungă, consistentă, cu momente de intensitate extraordinare. Complexă, pentru că succesul din teatru l-a propulsat în lumea operei, unde o cercetare în arhivele publicaţiilor muzicale n-ar încăpea în spaţiulunui articol, ci ar cere o carte, nescrisă încă.

 • Andrei Şerban pune în scenă spectacolul „Richard al III-lea“ la Teatrul Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Şerban pune în scenă spectacolul „Richard al III-lea“ la Teatrul Bulandra

  „Richard al III-lea", de William Shakespeare, un nou spectacol în regia lui Andrei Şerban, va fi din luna martie în repertoriul Teatrului Bulandra. Marius Manole va fi în rol titular, iar din distribuţie mai fac parte actorii George Ivaşcu, Rodica Lazăr, Cornel Scripcaru, Alexandra Fasolă, Cătălin Babliuc, Adrian Ciobanu, Constantin Dogioiu, Alin State, Lucian Ifrim, Mirela Gorea, Catinca Maria Nistor.

 • CRONICĂ Căderea lui „Coriolanus” VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Căderea lui „Coriolanus” VIDEO

  Spectacolul „Coriolanus”, în regia lui Alexandru Darie, pune în prim plan, la Teatrul Bulandra, lupta pentru putere a protagonistului, precum şi sfârşitul tragic al acestuia, după o viaţă sacrificată pe altarul ambiţiei şi al grandomaniei.

Modifică Setările