Andrei Şerban pune în scenă spectacolul „Richard al III-lea“ la Teatrul Bulandra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Manole, în rolul  Richard III
Marius Manole, în rolul  Richard III

„Richard al III-lea", de William Shakespeare, un nou spectacol în regia lui Andrei Şerban, va fi din luna martie în repertoriul Teatrului Bulandra. Marius Manole va fi în rol titular, iar din distribuţie mai fac parte actorii George Ivaşcu, Rodica Lazăr, Cornel Scripcaru, Alexandra Fasolă, Cătălin Babliuc, Adrian Ciobanu, Constantin Dogioiu, Alin State, Lucian Ifrim, Mirela Gorea, Catinca Maria Nistor.

Avanpremierele spectacolului vor avea loc în zilele de 6 şi 8 martie, iar premiera este programată pe 15 martie, de la ora 19.00, la Sala Liviu Ciulei. Alături de  regizorul Andrei Şerban, lucrează regizorul asociat Daniela Dima. Costumele sunt create de Fruzsina Nagy, iar muzica este semnată de Raul Kusak. 

Regizorul a mai montat spectacolul "Richard III" şi la Budapesta. Premiera spectacolului a  avut loc pe 18 februarie 2018 la Teatrul Rádnoti  din Budapesta.

 Andrei Şerban este un regizor faimos, atât în tarā, cât si în străinătate, lucrând cu mari teatre de pe toate continentele. Regizorul s-a nascut în anul 1948, în Bucuresti si trāieste din anul 1969 în  New York. Celebrul regizor de teatru si operā si sef al scolii de actorie de la Columbia University din New York este cunoscut actorilor si publicului budapestan din anul 2010, când a pus în scena piesa "Trei Surori", la Teatrul National din Budaptesta, bucurându-se de un mare succes. 

În spectacolul „Richard al III-lea“ de la Budapestea  au jucat unii dintre cei mai buni actori din Ungaria:Alföldi Robert, Gazsó György, Kelemen József, Kováts Adél, Martin Márta ş.a. 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite