Cât va costa restaurarea teatrului Bulandra. Anunțul primarului Nicușor Dan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, sâmbătă, că Teatrul Bulandra urmează să fie consolidat şi restaurat. Finanțarea se va face prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Teatrul Bulandra FOTO Facebook/ Nicușor Dan
Teatrul Bulandra FOTO Facebook/ Nicușor Dan

Proiectul, depus de Primăria Capitalei prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), vizează consolidarea seismică şi renovare energetică a imobilului.

Încă un proiect depus de Primăria Capitalei prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) a obţinut finanţare prin PNRR”, a anunțat Nicușor Dan, pe pagina sa oficială de Facebook.

Care va fi valoarea investiției

Primarul General al Capitalei a făcut publică și suma de bani care va fi investită. Potrivit acestuia, costurile de restaurare și consolidare a imobilului situat pe Bulevardul Schitu Măgureanu nr. 1, din Sectorul 5 al municipiului București, care adăposteşte Teatrul Bulandra, se ridică la mai bine de 65 de milioane de lei.

Valoarea finanţării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este de 65.378.065,87 lei”, a mai precizat edilul.

Clădirea este veche de aproape un secol. A fost construită în anul 1935. Apoi, doi ani mai târziu, i-a fost adăugat corpul situat pe Bd. Schitu Măgureanu, adiacent teatrului. Acesta se află în Zona Construit Protejată ZCP 06 - Bulevardul Elisabeta-Kogălniceanu și are o înălțime de 7 etaje, plus mansardă.

Clădirea a fost construită în anul 1935, la care s-a adăugat în 1937 corpul de la Bd. Schitu Măgureanu, adiacent teatrului, aflat în Zona Construit Protejată ZCP 06 - Bulevardul Elisabeta-Kogălniceanu, regim de înălțime S+P+7E+M (la parter se află Sala de spectacole Liviu Ciulei), având o suprafață construit desfășurată 11.873 mp.”, a adăugat Nicușor Dan.

Teatrul Bulandra, denumit inițial Teatrul Municipal, a fost primul teatru de stat din România, avându-l director pe Lucia Sturdza Bulandra. Primul spectacol, care a avut loc în anul 1947, a fost Insula,o adaptare a piesei scrise de Mihail Sebastian.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite