
La Buzău, colectarea brazilor aruncaţi din locuinţe se face după un program strict
Operatorul de salubritate din municipiul Buzău intenţionează să colecteze separat brazii de Crăciun pe care buzoienii îi vor arunca din locuinţe în zilele următoare.
Operatorul de salubritate din municipiul Buzău intenţionează să colecteze separat brazii de Crăciun pe care buzoienii îi vor arunca din locuinţe în zilele următoare.
Avocatul Poporului a anunţat, marţi, 14 decembrie, că s-a sesizat şi a întreprins demersuri pe lângă Primăria Sectorului 1 privind modalitatea de asigurare a serviciilor de salubrizare.
Primăria Târgovişte anunţă că, în caz de vreme rea, 300 de salariaţi şi voluntari de la Direcţia de Salubritate, Eco Sal, Municipal Construct, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi Compania de Apă vor fi gata să intervină pentru ca circulaţia să se desfăşoare în condiţii normale.
Anul trecut, Primăria Focşani a angajat cheltuieli de aproape 8 milioane de lei pentru acoperirea celor care se fofilează de la plata serviciilor de salubritate, bani imputaţi acum de Camera de Conturi.
Candidatul USR pentru Primăria Braşov, Allen Coliban, anunţă că va depune plângere penală după ce a surprins maşina de salubritate a Primăriei Şercaia din judeţul Braşov deversând deşeuri menajere în albia majoră a unui râu.
Operatorii de salubrizare vor fi obligaţi să spele străzile situate în zona centrală a oraşului, unde traficul este intens, cel puţin o dată pe zi, potrivit noului Regulament de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de salubrizare, lansat în dezbatere publică de Primăria Capitalei.
Tone de gunoaie aruncate la întâmplare, în perioada 15-17 mai, au fost colectate în Galaţi din zona Falezei Dunării de către angajaţii de la salubritate. Oamenii spun că a fost mai multă mizerie decât după evenimente de amploare.
Plata utilităţilor (gaze, energie electrica, apa, canalizare, salubritate, telefonie, cablu tv, etc) va putea fi amânată pentru o perioadă de 3 luni, proiectul aprobat de Parlament fiind deja transmis preşedintelui Klaus Iohannis spre promulgare.
Un filmuleţ în care o maşină a societăţii de salubritate din Turnu-Măgurele face dezinfecţia cu furtunul, doi angajaţi deservind autospeciala, face furori pe Internet. Nu e ce pare, spune, însă, primarul, care explică situaţia.
Primăria Călăraşi a transmis un mesaj de mulţumire către lucrătorii de la salubritate, care zi de zi, dar şi în această perioadă fac eforturi pentru a avea un oraş curat şi igienizat. " Însă pentru a avea un oraş curat, în care să limităm răspândirea noului coronavirus, este nevoie de implicarea şi responsabilitatea tuturor", au scris reprezentanţii Primăriei pe pagina de socializare a instituţiei.
Deşi este oficial închisă, groapa de gunoi de la Câmpia Turzii continuă să funcţioneze ilegal. Oamenii din zonă se plâng că deşeurile sunt transportate pe timpul nopţii, iar ziua sunt împrăştiate de vânt pe terenurile din apropiere. Autorităţile asigură că până în august, cel târziu, rampa de gunoi va fi ecologizată.
Prima zi de iarnă veritabilă a surprins, cum era de aşteptat, autorităţile locale şi firmele de deszăpezire, astfel că traficul rutier era blocat joi dimineaţă complet în 3 judeţe, iar Autostrada A2, cunoscută sub numele de „Autostrada meteosensibilă” era închisă.
Cu toate aceste măreţe „înfăptuiri”, realitatea zilnică a celor care trăiesc, muncesc sau tranzitează oraşul ne loveşte cu o poluare masivă, care pare să crească zi de zi. Praf, noxe, mizerie, gunoaie şi tot ghiveciul cu efecte serioase asupra sănătăţii cetăţenilor. Doar când respiri şi vezi zilnic pe maşini straturile groase de praf şi alte metale, te ia durerea de cap şi ameţeala de la otrăvurile pe care le inhalăm continuu.
Mai mult de un sfert din populaţia României locuia, în 2018, într-o casă care nu avea toaletă în interior, un record incontestabil printre celelalte ţări din Uniunea Europeană, arată datele publicate de Eurostat.
În prezent, CUP Salubritate are aproximativ 50.000 de clienţi care plătesc gunoiul menajer în municipiul Focşani.
Sectorul 5 din Capitală s-a umplut de gunoaie, arată o serie de fotografii realizate în cartierul istoric Cotroceni, după ce de la 1 septembrie contractul cu firma care se ocupa de salubrizare s-a încheiat.
Noul operator de salubritate din Alba Iulia, asocierea companiilor RER Vest şi Retim, care a câştigat licitaţia organizată de autorităţi va începe din această săptămână să încheie noile contracte de salubrizare.
Comunitatea Declic a construit un site online unde orice cetăţean poate sesiza Garda de Mediu în cazul în care firmele de colectare a deşeurilor nu fac acest lucru în mod selectiv aşa cum prevede legea.
Termenul de depunere a declaraţiilor a expirat la data de 31 martie, dar foarte puţini oameni s-au conformat obligaţiei stabilite de municipalitate.
Patru dintre pubelele de gunoi amplasate în oraşul Galaţi, în zona Falezei Dunării, au fost deghizate în muzicanţi: un contrabasist, un acordeonist, un chitarist şi un toboşar. Conducerea Ecosal, societatea de salubrizare din oraş, afirmă că demersul va continua şi în alte zone.
Termenul de depunere a declaraţiilor a expirat la data de 31 martie, dar foarte puţini oameni s-au conformat obligaţiei stabilite de municipalitate.
În comuna dâmboviţeană Brezoaele sătenii îi acuză pe angajaţii de la salubritate că le distrug tombroanele de fiecare dată când le ridică gunoiul din faţa gospodăriilor. Nu de puţine ori localnicii au anunţat primăria că salariaţii muncesc în silă şi devin agresivi când li se atrage atenţia.
Decizia de numire în funcţie a lui Adrian Vulpoiu fost semnată miercuri, 27 martie, de către primarul Cristi Misăilă.
Consiliul Judeţean Olt riscă să returneze Uniunii Europene 23 de milioane de euro, sumă cheltuită începând din 2007 într-un sistem integrat de colectare a deşeurilor, fiindcă societatea Rosal nu şi-a îndeplinit sarcinile contractuale.
Gratuitatea este valabilă doar în cazul persoanelor fizice. Firmele pot beneficia de preluarea resturilor vegetale doar contra cost. Serviciul public de salubritate îi roagă pe locuitorii municipiului Galaţi care au astfel de deşeuri vegetale să nu le ducă la punctele de colectare a gunoiului menajer, ci să le depoziteze separat şi să solicite ridicarea printr-un apel la Ecosal.
Timişoara se confruntă cu o criză a gunoaielor fără precedent după ce contractul cu firma de salubritate stradală s-a încheiat, iar prima licitaţie de atribuire a unui nou contract a eşuat. Primăria a încheiat în final un contract cu o nouă firmă de salubritate, dar aceasta îşi va începe activitatea abia în preajma Paştelui. Sătui de mizerie, elevii unui liceu au ieşit în stradă să facă curăţenie.
De luna viitoare, cetăţenii din municipiu vor plăti mai mult cu aproape doi lei de fiecare persoană pentru ridicarea gunoiului menajer. Hotărârea a fost votată în şedinţa de vineri a Consiliului Local Buzău. Proiectul de majorare a tarifelor propus de Primăria Buzău la solicitarea operatorului de salubritate RER Sud a stârnit însă nemulţumiri din partea unor consilieri.
Primăria Timişoara a semnat contractul cu firma austriacă Brantner Servicii Ecologice, care se va ocupa de curăţenie în următorii patru ani.
Un nou operator de salubritate îşi face loc pe piaţa colectării şi transportului de deşeuri din Alba. Concernul german RER-RWE a obţinut, prin intermediul unei asocieri de firme în care este acţionar la Oradea şi Timişoara, un contract şi are cea mai bună ofertă într-o altă licitaţie cu valoare mare.
Anul trecut, primarul Cristi valentin Misăilă a fost obligat să renunţe la taxa de habitat, după ce şi-a tras criticile tuturor.