Un oraş din Apuseni caută operator pentru salubrizare. Tarifele pe care le vor achita oamenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine aeriană a oraşului Zlatna
Imagine aeriană a oraşului Zlatna

Primăria oraşului Zlatna din Alba caută un operator de salubrizare pentru precolectarea, colectarea, sortarea şi transportul deşeurilor din oraş şi din localităţile aparţinătoare.

Instituţia a lansat o licitaţie pentru delegarea gestiunii serviciului de salubritate pentru o perioadă de doi ani, valoarea achiziţiei publice fiind de peste 1,4 milioane de lei, fără TVA. Operatorul care va obţine contractul va încheia contracte individuale cu fiecare persoană fizică, respectiv persoană juridică.

Cheltuielile cu instituţiile administraţiei publice locale vor fi suportate de către bugetul local. Numărul mediu anual de locuitori din aria de operare este de 7.790 locuitori, din care 4.203 locuitori în mediul urban şi 3.587 locuitori în satele apartinătoare. Operatorul va avea permisiunea de a desfăşura activitatea de sortare a deşeurilor municipale, în condiţiile legii, în aria administrativ-teritorială oraş Zlatna, utilizând instalaţia de sortare din cadrul Staţiei de sortare din Valea Mică.

Aici se vor tria ambalajele şi deşeurile de ambalaj colectate selectiv, dar şi cele necontaminate sau uşor contaminate din deşeurile mixte. După sortare vor fi presate şi balotate, pregătindu-le astfel pentru vânzarea către agenţi economici valorificatori/reciclatori.

Potrivit caietului de sarcini, nivelele maxime ale tarifelor ofertate pentru prestarea serviciului sunt: tarif colectare şi transport deşeuri municipale persoane fizice şi asociaţii de proprietari – 99,33 lei/mc/lună, fără TVA; tarif colectare şi transport deşeuri municipale agenţi economici – 157,77 lei/mc/lună, fără TVA; tarif colectare şi transport deşeuri municipale instituţii publice – 121 lei/mc/lună, fără TVA; tarif sortare deşeuri – 13,79 lei/to, fără TVA; tarif colectare selectivă deşeuri – 100 lei/to, fără TVA.

Durata pentru care se concesionează serviciul public de salubrizare este de 24 de luni de la data semnării contractului, cu posibilitatea de prelungire prin act adiţional. Potrivit documentaţiei, contractul de conesiune se reziliază în momentul în care va intra în vigoare serviciul judeţean gestionat de Asociaţia Salubris Alba prin implementarea proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”.

Vă mai recomandăm:

Se modernizează încă un drum turistic montan spectaculos. Face legătura între DN1 şi Transalpina de Apuseni

Reacţia Electrica Furnizare la factura de 27.808 de lei primită de un client: „Anomalie la facturare şi în sistemul informatic”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite