Un bărbat a aruncat din greșeală la gunoi două plicuri cu 2.000 de euro. Banii au fost găsiți de gunoieri

0
Publicat:

Două plicuri, unul cu 1.500 de euro, iar celălalt cu 500 de euro, au fost aruncate din greșeală la gunoi de un bărbat din Italia. Încercarea sa disperată de a recupera banii s-a încheiat cu succes, grație unor gunoieri care au căutat ore întregi plicurile printre cinci chintale de hârtie, potrivit Corriere.it.

Bancnote Euro. FOTO Shutterstock
Bancnote Euro. FOTO Shutterstock

Incidentul s-a întâmplat cu câteva zile înainte de Ajunul Crăciunului, în Albosaggia, un sat de la periferia orașului Sondrio.

Cele 2.000 de euro pe care bărbatul le-a aruncat din greșeală ajuns la gunoi reprezentau cadourile pentru fiica sa făcute de bunici, bani economisiți cu greu, pe care tatăl urma să-i depună într-un cont pentru fată, în vederea acoperirii viitoarelor cheltuieli universitare ale acesteia.

„Când am căutat plicurile pentru a le duce la bancă, mi-am dat seama că nu mai erau acolo. Din greșeală le aruncasem la gunoi", a mărturisit bărbatul, potrivit sursei citate.

„Nu s-au oprit până când nu au recuperat banii"

A pornit într-o adevărată aventură pentru recuperarea plicurilor, iar cei care au făcut posibilă găsirea banilor au fost angajații serviciului de salubritate.

„Am urmărit compactorul de gunoi până la uzina Cedrasco și aici am întrebat, la început cu puține speranțe, dacă mă pot ajuta. Nu numai că au făcut acest lucru, dar nu s-au oprit până când nu au recuperat banii", a mai povestit bărbatul, potrivit Corriere.it.  

La dispoziția directorului de securitate, conținutul camionului a fost descărcat într-un colț al parterului, iar doi muncitori ai fabricii au început să caute acul în carul cu fân - cinci chintaluri de hârtie, o parte din ea deja compactată.

După ore întregi de scormonire prin gunoi, gunoierii i-au readus tatălui zâmbetul pe buze.

„Puteam să păstrez banii, nimeni nu ar fi observat, dar ideea nu mi-a trecut prin cap nici măcar o clipă", a explicat Michele, 40 de ani, angajat al companiei de 22 de ani.

Bărbatul le-a mulțumit angajaților care l-au ajutat să recupereze banii. 

Un caz similar a avut loc și în România, în luna martie a acestui an. În prima sa zi de muncă, un angajat al societății care se ocupă de salubrizarea orașul Beclean din Bistrița-Năsăud a găsit o sacoşă cu bani şi documente. Omul s-a dus direct la Poliție cu tot ce a găsit.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite