VIDEO Măturătorul „Dorel“ din Galaţi s-a mecanizat şi umple oraşul de praf în timp ce face curăţenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina de făcut praf a salubrităţii din Galaţi FOTO captură video
Maşina de făcut praf a salubrităţii din Galaţi FOTO captură video

Secvenţa a fost surprinsă de un gălăţean, a fost postată pe internet şi a stârnit numeroase reacţii. Autorităţile spun că momentul este supralicitat şi că, de fapt, este firesc să iasă câteodată un pic de praf când se curăţă mizeria de pe străzi.

Un locuitor al oraşului Galaţi a pus pe internet o filmare controversată, pe care pretinde că a făcut-o pe una dintre străzile din municipiul de la malul Dunării, în momentul în care trecea o auto-măturătoare a serviciului public de salubritate Ecosal (aflat în schema Primăriei Galaţi).

În imagini se poate vedea cum maşinăria trece pe o stradă mai mărginaşă şi lasă în urma ei un nor de praf, care iese cu generozitate atât din zona periilor, cât şi din partea de sus a buncărului de depozitare a mizeriei, probabil printr-un capac de vizitare uitat deschis.

Comentariile la materialul video sunt savuroase, cu trimiteri la faimosul personaj „Dorel”, care „s-a mecanizat şi acum umple oraşul de praf mult mai eficient”.

Oamenii s-au întrecut şi în supoziţii legate de faptul că, în realitate, scopul utilajului nu este acela de a mătura carosabilul, ci –bunăoară - de a acoperi cu praf maşinile de zonă, astfel încât vopseaua să nu le mai fie afectată de radiaţiile solare. „O să vă vină acasă factura pentru serviciile de protejarea a maşinilor. O să vedeţi!”, a glumit unul dintre comentatori.

Deşi iniţial au existat controverse legate de faptul că imaginile n-ar fi din Galaţi, au apărut la scurt timp şi cunoscătorii, care au precizat că pe maşinile Ecosal Galaţi există nişte desene care le fac foarte greu de confundat, maşina filmată având respectivele simboluri (parte dintr-o campanie locală de conştientizarea populaţiei cu privire la curăţenia oraşului).

Reprezentanţii Primăriei Galaţi au argumentat că la măturarea mecanică a străzilor este inerent să mai apară şi ceva praf, susţinând că momentul a fost supralicitat de criticii administraţiei locale. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite