Stiri despre popor

  133 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mesajul preşedintelui fugar al Afganistanului: Am vrut să evit vărsarea de sânge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesajul preşedintelui fugar al Afganistanului: Am vrut să evit vărsarea de sânge

  Ashraf Ghani, preşedintele fugar al Afganistanului, a transmis duminică seară primul mesaj public după ce a părăsit palatul prezidenţial de la Kabul. El spune că a preferat să fugă din ţară pentru a evita o vărsare de sânge în Kabul, care s-ar fi transformat într-un "dezastru umanitar". Ghani susţine că talibanii au câştigat puterea, dar nu au legitimitate şi că acum este datoria lor să apere onoarea ţării.

 • Cele 10 porunci ale exilatului român conform lui Ion Raţiu: „Fii mândru că esti român. Afirmă-te întotdeauna ca atare. Suntem un popor nobil, vechi”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele 10 porunci ale exilatului român conform lui Ion Raţiu: „Fii mândru că esti român. Afirmă-te întotdeauna ca atare. Suntem un popor nobil, vechi”

  Una dintre „comorile” pe care le-a lăsat poporului român Ion Raţiu, de la a cărui naştere se împlinesc 104 ani, sunt „Cele 10 porunci ale exilatului român”. Chiar dacă denumirea de „exil românesc“ nu mai e aplicabilă acum românilor care trăiesc în afara României, acest crez este încă actual.

 • Ce am avut, ce am pierdut, ce vom câştiga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce am avut, ce am pierdut, ce vom câştiga

  Încă nu ştim ceva concret. Deocamdată, trebuie ca partidele parlamentare, politicienii aleşi, din orice partid ar fi aceştia, să renunţe complet la demagogie, la sfadă, la orgolii şi interese personale şi să se adune pentru ceea ce au în responsabilitate să facă de aici înainte. Să-şi intre în pielea de reprezentanţi ai poporului, şi ai cetăţenilor care i-au ales, dar şi ai celorlalţi români în faţa cărora sunt responsabili.

 • România, afectată tot mai mult de lipsa unei justiţii reale şi eficiente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, afectată tot mai mult de lipsa unei justiţii reale şi eficiente

  Ne aflăm din nou într-un moment când nedreptăţile şi injustiţia sunt la apogeu, hrănite şi îngrăşate tot de mai marii demnitari ai zilei şi de legile strâmbe făcute de aceştia. Iar unii dintre aceşti demnitari ai zilei au profitat să urce la butoane pe spatele zecilor, sutelor de mii de români care, anii trecuţi, au ieşit în stradă să ceară o justiţie liberă şi independentă!

 • Ţară jucată la păcănele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţară jucată la păcănele

  Ce aşteptări să mai aibă însetaţii de dreptate când jocurile de putere par să ducă la acelaşi control politic, văzut sau nevăzut, la vârful Justiţiei Române, la îngroparea mai adâncă a marilor dosare nerezolvate de ani de zile, dar şi a celor mai recente, cum ar fi „Colectiv”, „Piaţa Victoriei 10 august, 2018” şi „Caracal”? Cei de la butoane nu au nevoie de o justiţie independentă, ci de una maleabilă!

 • Masca-rada naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Masca-rada naţională

  Zici că trăim într-o ţară guvernată de miliarde de viruşi, de care nu ştii cum să te mai protejezi, cum să scapi şi cum să-i stârpeşti. Poţi să încerci şi cu substanţele otrăvitoare utilizate de firmele de casă ale primăriilor, care zic că dezinfectează şi deratizează în şcoli sau în imobile de locuit, în instituţii diverse, dar care otrăvesc oamenii, şi tot nu poţi scăpa de viruşii noştri conducători, patriotici!

 • Frica, adevăratul simbol naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frica, adevăratul simbol naţional

  Dincolo de orice, cea mai bună identificate naţională pe care o avem este frica. Recunosc, cu ruşine şi cu enervare, că dacă cineva m-ar întreba la ce ma gândesc atunci când e vorba de ţara mea, răspunsul ar fi frica. De orice şi de oricine. Inconştientă şi conştientă, în acelaşi timp. Pentru că nu ospitalitatea, bunătatea sau înţelepciunea e caracterizarea corectă. Frica e cea care ne defineşte în gândire şi în comportament.

 • Mămăliga electorală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mămăliga electorală

  Cum să facem ca să ne fie bine şi să nu ne fie rău! Să exorcizăm dracii, să nune mai atace mămăliga noastră naţională! Să trăim bine, să fim fericiţi, să prosperăm, să avem ce mânca, să nu murim? Să avem o Românie normală şi fericită! Să moară duşmanii noştri şi să ne voteze lumea! Să trăiască şi să înflorească mămăliga dacică, veşnic, şi coliva românească!

 • Io cu cine votez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Io cu cine votez

  Se face să-i spui lui Klaus după ce s-a pupat şi fotografiat cu marele şef alb, Donald, să-i spunem doamnei Dăncilă, după ce a pupat mâna şi a primit binecuvântarea rabinului şef al SUA, că pe data de 25 septembrie, conform comunicatului Poliţiei Române, a dispărut o minoră în vârstă de 12 ani, din judeţul Neamţ? Sau că aproape în fiecare zi apar comunicate la Poliţie cu minori dispăruţi: ”Aţi văzut-o?”, ”L-aţi văzut?”

 • Sesizarea poporului pentru Avocatul Poporului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sesizarea poporului pentru Avocatul Poporului

  Pe site-ul Instituţiei Avocatului Poporului a apărut comunicatul: „Avocatul Poporului solicită autorităţilor competente, prin recomandări, să ia măsuri urgente pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic ca urmare a apariţiei unor statistici potrivit cărora România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente grave“.

 • Ce îi aşteaptă pe români de la toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce îi aşteaptă pe români de la toamnă

  Ştim cu toţii, domnilor politicieni mai mari sau mai mici, că trăiţi în lumea voastră separat de restul săracilor, cu interesele şi aspiraţiile voastre, dar ne-am săturat de bla bla-urile şi minciunile voastre infinite! Chiar credeţi că poporul vă va vota doar pe aceste „argumente“? V-aţi întrebat şi vă întrebaţi vreun moment ce o să se întâmple cu voi din iarnă, de la anul, ce sunteţi acum şi ce o să ajungeţi?

 • Sub imperiul răului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sub imperiul răului

  Pe lângă toate acestea, lăcomia a ajuns fără margini, nesimţirea la fel, banii sunt ochii dracului mai mult ca oricând. România este atacată de rele şi parcă nimeni nu mai are frică de Dumnezeu! Răul care a cuprins societatea românească este tot mai greu de combătut de către bine, iar credinţa şi biserica ortodoxă sunt atacate de către ”piraţi spirituali!”Legile bune sunt ignorate, legile proaste întăresc răul!

 • De ce dacii şi geţii erau diferiţi. Între vechi războinici exuberanţi şi bogaţi şi mixtura etnico-culturală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce dacii şi geţii erau diferiţi. Între vechi războinici exuberanţi şi bogaţi şi mixtura etnico-culturală

  Prin interpretarea unor izvoare din deceniile trecute, istoricii au ajuns la concluzia că dacii şi geţii erau unul şi acelaşi popor. Cercetările recente şi specialiştii contemporani consideră că, de fapt, dacii şi geţii au fost neamuri diferite, care vorbeau probabil dialecte ale aceluiaşi fond lingvistic, dar care aveau tradiţii şi caracteristici aparte.

 • Duşmanul din oglindă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duşmanul din oglindă

  Situaţia în care se află societatea românească nu este efectul unei hibe a sistemului, ci „rodul“ unei mentalităţi colective ce pare să aibă consistenţa şi dinamica unei adevărate eredităţi sociale, având în vedere faptul că de aceleaşi lucruri de care ne plângem noi, astăzi, s-au plâns şi înaintaşii: Caragiale, Eminescu, Vlahuţă etc.

 • De ce oare guvernanţii noştri îşi ignoră dispreţuitor propriul popor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce oare guvernanţii noştri îşi ignoră dispreţuitor propriul popor?

  Răspunsul la această întrebare este: pentru că pot, pentru că nimeni nu a cerut vreodată explicaţii şi fiindcă orizontul lor de gândire este setat exclusiv pe ciclul electoral în care se află. După aia, să vină orice potop, ce le pasă? Asta ştiţi şi dumneavoastră, aşa că n-ar mai fi cazul de repetat un asemenea truism egal cu însăşi esenţa politicii dâmboviţene.

 • Studiu: populişti din întreaga lume, atraşi de teorii ale conspiraţiei. Cele mai populiste ţări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu: populişti din întreaga lume, atraşi de teorii ale conspiraţiei. Cele mai populiste ţări

  Un studiu al Proiectului Globalizare al YouGov-Cambridge în colaborare cu The Guardian a publicat recent rezultatele  chestionării a peste 20.000 de persoane din 19 ţări democratice din toată lumea în legătură cu atitudini şi convingeri populiste. Cercetătorii au descoperit o relaţie strânsă între populism şi tendinţa de a crede într-o mare varietate de teorii ale conspiraţiei.

 • Referendumul lui Iohannis şi poporul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Referendumul lui Iohannis şi poporul

  În ianuarie 2017 l-a declanşat. Procedural. Pe fondul adoptării celebrei OUG 13 de către Guvernul PSD-Grindeanu, preşedintele României a anunţat poporul, pe un ton grav, că a declanşat procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care acesta era chemat la urne să-şi exprime voinţa cu privire la „continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice“.

 • VIDEO Cine este vinovat pentru situaţia în care a ajuns România? Parlamentarii sau poporul? Răspund Andrei
Pleşu şi Mircea Cărtărescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cine este vinovat pentru situaţia în care a ajuns România? Parlamentarii sau poporul? Răspund Andrei Pleşu şi Mircea Cărtărescu

  Din anul 2017, situaţia politică a României este una din ce în ce mai instabilă. Adevărul i-a întrebat pe Andrei Pleşu şi pe Mircea Cărtărescu, în cadrul evenimentului care a marcat împlinirea a 26 de ani de la înfiinţare a revistei „Dilema veche“, cine se face vinovat de acest fapt: parlamentarii care ne conduc sau poporul.

 • Imperiul cormoranilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imperiul cormoranilor

  „V-a intrat cormoranul la cap?!!!“ Viitorul sună bine pentru noi, cormoranii! Putere politică avem, forţă gazoasă avem, caşcavalul e la noi, p-ăia care ne făceau dosare politice îi legăm, justiţia e a noastră, ai lu Isărescu sunt la mâna noastră, economia s-a înroşit de la duduială, politica o facem noi! Hai, ciocu mic şi la muncă, săracilor, băgaţi bani la buget, nu staţi, ţara are nevoi!

 • Mihai Eminescu: „Mita e-n stare să pătrundă orişiunde în ţara aceasta. Pentru mită, capetele de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Eminescu: „Mita e-n stare să pătrundă orişiunde în ţara aceasta. Pentru mită, capetele de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii“

  Mihai Eminescu nu a fost doar un mare poet, ci şi jurnalist, criticând dur politicienii: „Toate numirile în funcţiuni nu se fac după merit, ci după cum ordonă deputaţii, care, la rândul lor, atârnă de comitetele de politicieni de profesie, formate în fiece centru de judeţ“, spunea el.

 • Vremea proştilor cu proptele. Ce crize majore bat la uşa României condusă de secretare, slugi şi amante
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vremea proştilor cu proptele. Ce crize majore bat la uşa României condusă de secretare, slugi şi amante

  Îndrăznesc că cred că ideea de bază conform căreia noi, oamenii de rând, plătim taxe şi impozite este aceea că primim la schimb serviciile unor profesionişti în administraţie, educaţie, apărare, sănătate, protecţie, justiţie samd. Numai că profesioniştii au cam dispărut din instituţiile publice sub presiunea politicienilor puşi pe mărire şi pe căpătuială cu orice preţ. Iar poporul tace complice...

 • Vladimir Beşleagă: Republica Moldova este un stat artificial, construit de alţii, nu de popor însuşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Beşleagă: Republica Moldova este un stat artificial, construit de alţii, nu de popor însuşi

  Statul este un fenomen natural, care ia naştere într-un mod natural, iar statul Republica Moldova este un stat artificial, construit de alţii, nu de popor însuşi. Nu din interior, aşa cum se face, dar toate vin din afară. Pentru că a avut nevoie Imperiul Sovietic să-şi creeze o republică autonomă, iar apoi pe baza aceasta să-şi creeze o republică unională, care a ajuns să fie stat independent.

 • Se mai poate schimba România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se mai poate schimba România?

  Au trecut, iată, 29 de ani de la Revoluţia din decembrie '89 şi parcă a fost ieri! Câte vieţi s-au pierdut atunci, câtă durere a cuprins zeci de mii de suflete, câte speranţe şi năzuinţe au apus până azi...!

 • Specialilor, faceţi şi voi o faptă bună de Sărbători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Specialilor, faceţi şi voi o faptă bună de Sărbători

  Nu aveţi nici voi bani?! Grav! Ştiţi cum este viaţa copiilor bolnavi de cancer sau de alte boli nemiloase, copii care nu mai au timp de aşteptare. Nefericiţi care nu mai au timp să se îndeplinească promisiunile şi minciunile aleşilor speciali? Copii care îşi numără restul zilelor pe degete? Sau pe voi nu vă doare decât de interesele proprii, majore, esenţiale, generale, de partid şi de stat, că doar nu sunteţi oricine? Sunteţi Speciali!

Modifică Setările