Stiri despre osetia de sud

  41 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rusia a demarat exerciţii militare de amploare în Crimeea, Abhazia şi Osetia de Sud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia a demarat exerciţii militare de amploare în Crimeea, Abhazia şi Osetia de Sud

  Armata rusă a început luni exerciţii tactice pe scară largă în 20 de poligoane din Districtul militar Sud, inclusiv în Crimeea (peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014, not.red.), în Abhazia şi Osetia de Sud (două regiuni separatiste georgiene recunoscute de Moscova în 2008, not.red.), relatează agenţia de presă Interfax, citând serviciul de presă al Districtului militar Sud.

 • Fragila securitate din Europa de Est şi din zona Mării Negre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fragila securitate din Europa de Est şi din zona Mării Negre

  Centrul pentru Studii de Securitate George C. Marshall - expresie academică a parteneriatului americano-german - organizează curând o conferinţă, pentru absolvenţii regionali, timp de două zile, la Kiev, în Ucraina. Tema acestui brainstorming va fi securitatea în Europa de Est şi în regiunea Mării Negre.

 • Războaiele lui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războaiele lui Putin

  Patru intervenţii militare au jalonat cei 18 ani de putere până acum ai lui Vladimir Putin. Războiul din Cecenia i-a asigurat popularitatea necesară alegerii prima dată ca preşedinte. Invadarea Georgiei, apoi a Ucrainei i-au asigurat recorduri de popularitate în plan intern. Iar intervenţia din Siria a readus Rusia la vârful deciziilor internaţionale. În al patrulea mandat prezidenţial, care va fi următoarea ţintă a acestui marş?

 • Preşedintele Parlamentului Georgiei: „Rusia este încă o ameninţare“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Parlamentului Georgiei: „Rusia este încă o ameninţare“ VIDEO

  Preşedintele Parlamentului Georgiei, Irakli Kobakhidze, care s-a aflat în perioada 13-15 noiembrie în vizită oficială în România, a vorbit într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul“ despre principalele provocări cu care se confruntă Georgia şi despre măsurile pe care autorităţile de la Tbilisi intenţionează să le ia în vederea integrării euro-atlantice.

 • Rusia recunoaşte actele emise de
teroriştii din estul Ucrainei şi dinamitează acordurile de la Minsk
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia recunoaşte actele emise de teroriştii din estul Ucrainei şi dinamitează acordurile de la Minsk

  Pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a Federaţiei Ruse, kremlin.ru, a apărut ieri un comunicat din care aflăm că preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret prin care dă instrucţiuni autorităţilor ruse să recunoască pretinsele acte de identitate eliberate populaţiei din regiunile Doneţk şi Lugansk ale Ucrainei de către autoproclamatele autorităţi separatiste.

 • Furt teritorial
în Georgia, identic cu cel din România anului 1940
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Furt teritorial în Georgia, identic cu cel din România anului 1940

  De câţiva ani, locuitorii regiunilor de nord ale Georgiei au de suferit în urma a ceea ce nu poate fi descris altfel decât ca un furt de teritoriu comis de Federaţia Rusă prin intermediul trupelor ei care, odinioară, asigurau „pacificarea” în zona conflictului din Osetia de sud din 1992.

 • Ucraina va amenda
maşinile cu numere din republicile nerecunoscute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina va amenda maşinile cu numere din republicile nerecunoscute

  Poliţia din Ucraina va amenda şoferii de automobile cu numere de înmatriculare din republicile nerecunoscute Osetia de Sud şi Abhazia, deoarece Kievul oficial nu recunoaşte aceste republici, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina.

 • Georgia acuză Rusia că-i fură din
teritoriu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Georgia acuză Rusia că-i fură din teritoriu

  Autorităţile de la Tbilisi acuză din nou Moscova că deplasează marcaje instalate la frontiera Georgiei cu regiunea separatistă prorusă autonomă Osetia de Sud, extinzând astfel teritoriul oset în detrimentul celui georgian, o „provocare“ care ar putea genera o „escaladare“ în zonă, relatează Le Monde.

 • Stratfor: Rusia îşi întinde coada în Georgia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stratfor: Rusia îşi întinde coada în Georgia

  Cu ajutorul Rusiei, teritoriul disputat al Osetiei de Sud uzurpează graniţele Georgiei. Această extindere, cel mai probabil, nu va degenera într-un conflict major. Pe 10 iulie, forţele ruse din Osetia de Sud, au trasat punctele de frontieră în apropierea satelor georgiene Tsitelubani şi Orchosani. Zona nou ocupată încorporează 1.605 de metri (aproape o milă) din lungimea conductei Baku-Supsa, se arată într-o analiză Stratfor.

 • John McCain: Rusia cucereşte teritoriul Georgiei metru cu metru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  John McCain: Rusia cucereşte teritoriul Georgiei metru cu metru

  Preşedintele Comitetului pentru Forţele Armate din cadrul Senatului american, John McCain, a acuzat Rusia de faptul că ocupă treptat teritoriul Georgiei. Oficialul american susţine că, o dată la câteva zile, Federaţia Rusă mută cu câţiva metri gardul de sârmă ghimpată de la graniţa georgiană cu regiunile Osetia de Sud şi Abhazia.

 • Războiul conductelor şi al rutelor strategice a reînceput între Rusia şi Georgia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul conductelor şi al rutelor strategice a reînceput între Rusia şi Georgia

  Uniunea Europeană atenţionează Rusia să nu extindă frontiera regiunii separatiste proruse autonome Osetia de Sud în detrimentul Georgiei pentru a controla o parte din conducta petrolieră Baku-Supsa care trece prin zona frontierei, relatează BBC News online. Mii de georgieni au manifestat sâmbătă pe străzile capitalei Tbilisi pentru a protesta faţă de ocupaţia rusă în provinciile separatiste Abhazia şi Osetia de Sud, transmite AFP.

 • Georgia acuză Rusia că „a anexat” o parte a teritoriului său
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Georgia acuză Rusia că „a anexat” o parte a teritoriului său

  Georgia a acuzat, marţi, Rusia că a anexat pe ascuns o scurta parte a teritoriului său, după ce marcajele care semnalizau frontiera în Osetia de Sud au fost mutate, prin această acţiune fiind vizată extinderea teritoriului acestei republici separatiste georgiene pro-ruse, susţine conducerea de la Tbilisi citată de „The Guardian” şi AFP.

 • Gari Kasparov: Următoarea moarte din Ucraina sau cea a unui dizident din Moscova reprezintă sânge pe mâinile occidentalilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gari Kasparov: Următoarea moarte din Ucraina sau cea a unui dizident din Moscova reprezintă sânge pe mâinile occidentalilor

  Gari Kasparov, într-un articol postat pe platforma online a publicaţiei „The Guardian“, vorbeşte despre ceea ce înseamnă uciderea lui Boris Nemţov, unul dintre prietenii săi, pentru opoziţia din Rusia. „Pentru a opri agresiunea lui Putin, nu este nevoie ca Vestul să înfrângă întreaga armată rusă, ci are nevoie doar de o strategie prin care să-l facă să pară un ratat“, explică Kasparov.

 • Vladimir Putin şi-a întărit controlul în estul Mării Negre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Putin şi-a întărit controlul în estul Mării Negre

  Rusia şi-a consolidat controlul în provincia georgiană Abhazia printr-un nou tratat care prevede legături militare şi economice mai strânse în teritoriul de-a lungul Mării Negre, notează „Business Insider“.

 • HARTĂ Vara tancurilor din 2008: micul război ruso-georgian care a zguduit lumea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  HARTĂ Vara tancurilor din 2008: micul război ruso-georgian care a zguduit lumea

  Conflictul „îngheţat” de la începutul anilor ’90 din Georgia se înfierbântă subit la sfârşitul verii lui 2008. Ceea ce era considerată a fi o problemă domestică a Georgiei, şi anume mişcările separatiste din cele două provincii, Osetia de Sud şi Abhazia, devine o chestiune de interes mondial ce produce schimbări importante în relaţiile internaţionale şi în paradigma de analiză a acestora.

 • HARTĂ Rusia răspunde lecţiei de geografie dată de Canada: redenumeşte zone revendicate drept „Abhazia“ şi „Osetia de Sud“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  HARTĂ Rusia răspunde lecţiei de geografie dată de Canada: redenumeşte zone revendicate drept „Abhazia“ şi „Osetia de Sud“

  Misiunea rusă la NATO a dat publicităţii un răspuns cu privire la „o lecţie de geografie“ dată de Canada. Oficialii canadieni de la Bruxelles şi-au asumat riscul de a deranja autorităţile de la Moscova publicând o hartă elocventă care prezintă graniţele reale ale Rusiei, acceptate la nivel internaţional: „un ghid pentru soldaţii ruşi care se tot rătăcesc şi intră din greşeală în Ucraina“.

 • Sondaj: Ce cred rusofonii din republicile separatiste exsovietice despre anexarea la Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj: Ce cred rusofonii din republicile separatiste exsovietice despre anexarea la Rusia

  După semnarea actelor privind anexarea peninsulei ucrainene Crimeea la teritoriul Federaţiei Ruse, comunitatea internaţională se întreabă care este următorul obiectiv pe lista lui Vladimir Putin, iar speculaţiile se referă în mod special la republicile separatiste exsovietice. Un sondaj întreprins de o echipă de specialişti scoate la lumină părerea cetăţenilor din trei state exsovietice de facto cu privire la patria-mamă Rusia.

 • Precedentul Osetia de Sud.
Urmează Crimeea? Şi ce altceva?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Precedentul Osetia de Sud. Urmează Crimeea? Şi ce altceva?

  Un rapel necesar: conflictul ruso-georgian din 2008. A fost declanşat după declaraţia unilaterală de independenţă a acestei provincii georgiene cu o majoritate de locuitori de origine rusă. Rezultatul a fost o victorie fulgerătoare a armatei ruse care se află şi azi în zonă, Osetia de Sud fiind separată complet, de facto, de Georgia, cu puţine şanse de restabilirea a suveranităţii georgiene asupra teritoriului respectiv.

Modifică Setările