Stiri despre microbi

  100 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Microbii ne pot schimba comportamentul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Microbii ne pot schimba comportamentul

  Infecţii care nu-şi arată „colţii”, cum sunt cele cu Toxoplasma gondii sau cu E. coli, ne pot tăia cheful de viaţă. Altele, în schimb, acţionează în mod similar antidepresivelor. Află prin ce mecanisme ne schimbă starea psihică.

 • Locurile publice cu cei mai mulţi microbi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Locurile publice cu cei mai mulţi microbi

  Un adult poate atinge, în medie, până la 30 de obiecte pe minut - întrerupătoare, clanţe ale uşilor, receptoare de telefon, telecomenzi, etc. Acasă, faci tot ce poţi pentru a ţine germenii la distanţă, însă în locurile publice microbii nu pot fi evitaţi. Urmăriţi mai jos o listă cu obiecte pline de germeni.

 • Vrei să te fereşti de microbi. Dar ştii unde se ascund?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vrei să te fereşti de microbi. Dar ştii unde se ascund?

  Ştiai că alimentele din pungile refolosite pot cauza stări de vomă sau că periuţa de dinţi ne poate reinfecta cu virusul gripei? Vinovate sunt, de fapt, microorganismele care trăiesc pe aceste obiecte pe care le utilizăm zi de zi.

 • Când microbii îşi rafinează atacul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când microbii îşi rafinează atacul

  Dezvoltarea tot mai inteligentă a microorganismelor le face rezistente în faţa tratamentelor, îmbolnăvirile cauzate de ele devenind un pericol real la nivel global. La această problemă am „contribuit” şi noi prin abuzul de antibiotice.

 • Ce riscăm prin întreruperea tratamentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce riscăm prin întreruperea tratamentului

  80% din bolnavi uită sau sar intenţionat peste cel puţin o doză de medicament. Omiterea uneia sau mai multor pastile poate duce la complicaţii serioase, în funcţie de gravitatea afecţiunii, spun specialiştii.

 • Călăraşi: La plajă cu microbii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Călăraşi: La plajă cu microbii

  Sute de călărăşeni îşi petrec sfârşitul de săptămână pe plajă sau la bazin nefiind conştienţi de pericolele care îi pasc.

 • Cât de eficiente sunt gelurile dezinfectante
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de eficiente sunt gelurile dezinfectante

  Aceste produse îndepărtează germenii de pe mâini mai eficient decât săpunul antibacterian sau decât cel obişnuit. Gelurile antibacteriene nu trebuie să înlocuiască însă apa şi săpunul. Specialiştii recomandă dezinfectantele doar ocazional, în situaţii de urgenţă.

 • Atenție brăileni: Spălaţi bine legumele şi fructele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenție brăileni: Spălaţi bine legumele şi fructele

  Înainte să consumaţi legume sau fructe, spălaţi-le cu multă apă pentru că, în aceste zile călduroase, producătorii sunt nevoiţi să le stropească cu tot felul de substanţe care să le mărească rezistenţa la temperaturile ridicate.

Modifică Setările