Obiectele din casă cu cele mai multe bacterii

0
0

Locurile umede sunt perfecte pentru creşterea şi răspândirea bacteriilor, astfel încât anumite lucruri, cum sunt bureţii de baie sau de vase şi periuţele de dinţi, trebuie înlocuite frecvent.

Anumite bacterii au capacitatea de a ataca corpul şi de a provoca daune grave prin dezvoltarea bolilor. Acest grup se numeşte agenţi patogeni biologici, iar cel mai rău lucru este faptul că aceste organisme microscopice pot trăi în locuri la care nu te-ai fi gândit niciodată. 

Iată care sunt:

Bureţi şi lavete

Credem că buretele este curat. Totuşi, un burete umed este mediul ideal pentru dezvoltarea microorganismelor. Studiile arată că aceşti agenţi patogeni pot trăi până la două săptămâni într-un burete. De aceea este important să storci întodeauna apa din ele. Apa rămasă în burete permite reproducerea bacteriilor şi a altor agenţi patogeni. Este recomandat ca aceste produse să fie înlocuite frecvent.

Tocătoarele

Pe tocătoare (lemn sau plastic) tăiem carnea, legumele, fructele. Dar acestea sunt locul ideal pentru dezvoltarea microbilor foarte periculoşi. Atunci când apa şi detergentul folosite pentru spălat ajung pe tocător, se creează un loc propice pentru incubarea tuturor tipurilor de microorganisme. Prin urmare, doar apa şi detergentul nu sunt suficiente. Este recomandat să fie dezinfectate continuu cu oţet. 

Află ce alte obiecte din casă au cele mai multe bacterii pe clickpentrufemei.ro.

Află câţi microbi adună periuţa de dinţi!

5 plante care rezistă în baie

Mai multe - Stil de viață

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite